Sviatok filmu v Cannes má už svoj plagát. S talianskou legendou!

Necelých 48 hodín ešte potrvá, kým sa svet dozvie zoznam súťažných filmov tohtoročného filmového festivalu v Cannes. Plagát, ktorý je vždy veľmi očakávaný, je však už vonku.

15.04.2014 18:56
debata
Oficiálny plagát 67. ročníka filmového... Foto: SITA/AP
France Cannes Film Oficiálny plagát 67. ročníka filmového festivalu v Cannes - je na ňom Marcello Mastroianni z filmu 8 1/2 od Oficiálny plagát 67. ročníka filmového festivalu v Cannes - je na ňom Marcello Mastroianni z filmu 8 1/2 od Federica Oficiálny plagát 67. ročníka filmového festivalu v Cannes - je na ňom Marcello Mastroianni z filmu 8 1/2 od Federica Felliniho.

Vizuálom filmového sviatku na Francúzskej riviére, ktorý pravidelne sleduje celý svet a tiež Pravda.sk, sa stane fotografia slávneho herca Marcella Mastroianniho vo filme 8 1/2 od Federica Felliniho. Snímka sa zúčastnila súťaže v Cannes v roku 1963.

„Chceme osláviť svet filmu, ktorý je slobodný a svetu otvorený, upozorňujúc opäť raz na umeleckú dôležitosť talianskeho a európskeho filmu prostredníctvom jednej z najhviezdnejších osobností,“ uviedli zástupcovia festivalu vo vyhlásení podľa serveru Deadline.com.

Plagát k filmu, ktorý sa objavuje vo veľkoformátovej podobe aj na budove kina v Cannes či po celom meste, je každoročne príležitosťou pripomenutia výnimočných filmových momentov či osobností sveta kinematografie. V minulých rokoch sa na plagáty dostali napríklad hviezdy ako Faye Dunaway, Marilyn Monroe či Paul Newman s Joanne Woodwardovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cannes #plagát #Marcello Mastroianni

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...