Dolce a Gabbana pôjdu do väzenia, potvrdil súd

Taliansky odvolací súd v stredu potvrdil trest väzenia pre módnych návrhárov Domenica Dolceho a Stefano Gabbanu za daňové úniky stoviek miliónov eur. Vo väzení majú stráviť rok a pol. To je o dva mesiace menej, než na koľko ich vlani v júni potrestal súd nižšej inštancie v Miláne.

30.04.2014 18:22
Madonna Foto:
Domenico Dolce a Stefano Gabbana na fotografii so speváčkou Madonnou.
debata (3)

Slávna dvojica, ktorá založila značku Dolce & Gabbana, bola odsúdená za to, že zatajila až jednu miliardu eur pred talianskou daňovou správou. Obaja muži, ktorí všetky obvinenia odmietajú, boli tiež odsúdení na pokutu desať miliónov eur.

Vyšetrovatelia sa daňovými únikmi spoločnosti začali zaoberať v roku 2008, keď bolo v krajine v súvislosti so začínajúcou finančnou krízou začaté prísnejšie ťaženie proti tým, ktorí sa plateniu daní vyhýbajú. Súd v stredurozhodol, že obaja Taliani predali v roku 2004 svoju značku firme v Luxembursku (ktorú sami vlastnili), aby sa vyhli zaplateniu jednej miliardy eur na daniach.

Značku Dolce & Gabbana (D & G) založili teraz päťdesiatpäťročný Dolce a o štyri roky mladší Gabbana v roku 1985. Medzi ich klientov patria napríklad manželia Victoria a David Beckhamovci, speváčky Madonna a Kylie Minogue alebo slávna talianska herečka Sophia Lorenová.

D & G začali byť svetovo oceňovaní od roku 1990 a v roku 1991 vyhrali cenu Wollmark Award. V roku 1993 získali cenu za najlepšiu vôňu roka. Na konci roka 1990 ich tržby dosahovali asi 500 miliónov eur ročne; v súčasnosti patria medzi najluxusnejšie konfekčné značky na svete a ich tržby v roku 2011 dosiahli 1,5 miliardy eur.

Dolce a Gabbana, ktorí sa dlhodobo nijako netaja svojou homosexuálnou orientáciou, boli spoločníkmi nielen v podnikaní: do roku 2005 tvorili pár aj v súkromí. Rozchod ich tvorbu nijako nenarušil.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #väzenie #daňové úniky #Dolce a Gabbana

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...