Clooneyho krásna Amal verzus Angelina: Ktorá bude nová 'svätica'?

Jedna je často označovaná za najkrajšiu ženu svetu a po boku má slávneho partnera. Druhá sa nedávno so slávnym mužom zasnúbila a razom sa ocitla v centre pozornosti. Krása jej nechýba.

14.06.2014 00:00
debata
Herečka Angelina Jolie na medzinárodnej... Foto: Reuters, ANDREW WINNING
Angelina Jolie Herečka Angelina Jolie na medzinárodnej konferencii v Londýne.

Reč je o herečke Angeline Jolieovej a právničke Amal Alamuddinovej, ktoré sa spoločne stretli na medzinárodnej konferencii End Sexual Violence in Conflict. V spolupráci s britským ministrom zahraničia Williamom Haugeom ju zvolala práve hollywoodska hviezda, aby upozornila na používanie znásilnení ako zbraní vo vojnových konfliktoch. Na štvrtkovej časti konferencie sa zišlo viac ako 1200 ministrov, funkcionárov, aktivistov, právnikov a vojenských odborníkov, pričom Amal bola jednou z pozvaných. Sama sa totiž už roky venuje zastupovaniu osôb v právnych sporoch proti porušovaniu ľudských práv.

Snúbenica herca Georga Clooneyho - právnička...
Herečka Angelina Jolie sa s partnerom Bradom...
+3Krásna snúbenica herca Georga Clooneyho -...

V centre pozornosti je teda v Londýne už niekoľko dní predovšetkým ťažká téma a jednotliví účastníci sa snaža hovoriť o spôsoboch, ako podobné vojnové zločiny zastaviť, prípadne ako usvedčiť a trestať vinníkov. Spoločenské rubriky však neprehliadli ani „celebritný“ faktor spomenutej dvojice dám.

Snúbenica herca Georga Clooneyho - právnička... Foto: SITA/AP, Lefteris Pitarakis
Amal Alamuddin Snúbenica herca Georga Clooneyho - právnička Amal Alamuddin na medzinárodnej konferencii End Sexual Violence in Conflict v Londýne.

Krásna Amal, ktorá sa nečakane zasnúbila s hercom Georgom Clooneym, je považovaná za inteligentnú a veľmi rozhladenú dámu. Jej aktivity tiež siahajú do množstva oblastí, v rámci ktorých pomáha ľuďom zo všetkých vrstiev a snaží sa upozorňovať na dodržiavanie práv vo svete. Aj preto je možno považovaná za Jolieovej novú „konkurentku“ v tejto oblasti. Na druhej strane však médiá upozorňujú, že čím viac známych žien, ktoré sa v problematike vyznajú, bude na problém upozorňovať, tým viac sa zvyšuje pravdepodobnosť riešenia problémov v rozvojových krajinách či v krajinách zmietaných vojnovými konfliktami. Tak im držme palce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Angelina Jolie #znásilnenie #konferencia #Amal Alamuddin

+ Počúvajte svoje telo, momentálne sa vám snaží niečo naznačiť.
Nie všetko vám vždy vyjde na prvý pokus, musíte si...

+ Dnes na vyprážané jedlo zabudnite, neprospeje vám to.
Dôkladné plánovanie práce zabezpečí stabilný príjem....