Tancujúci seniori a s nimi Jana Kirschner a Korben Dallas: Bude to letný hit?

Slovenská speváčka Jana Kirschner a skupina Korben Dallas nahrali pieseň s názvom Spolu.

03.07.2014 00:00 , aktualizované: 10:35
Jana Kirschner a Juraj Benetin Foto:
Speváčka Jana Kirschner a Juraj Benetin z Korben Dallas vo videoklipe, ktorý vznikol k ich spoločnému duetu - pesničke Spolu.
debata (10)

Text napísal Lukáš Fila, hudba je však kolektívnym dielom. Najväčšou mierou k nej prispel spevák a gitarista Juraj Benetin. Gitarovú časť vymyslel a nahral Ľuboslav Petruška z Chiki liki tu-a, ktorý je stálym spolupracovníkom kapely Korben Dallas.

„Odkedy som po prvýkrát počula Jurajov hlas, vravela som si, že spolu musíme niečo nahrať. Úplne ma očaril. Nemala som najmenšie pochybnosti o tom, že je to hlas, ktorý tu nebol niekoľko rokov,“ vyjadrila sa Kirschner o spevákovi Jurajovi Benetinovi.

Speváčka Jana Kirschner vo videoklipe Spolu -... Foto: Linda Vallová
Jana Kirschner Speváčka Jana Kirschner vo videoklipe Spolu - duete, ktorý naspievala s kapelou Korben Dallas.

„Nevedeli sme, čo presne čakať, ale Jana nás veľmi príjemne prekvapila. Bola veľmi ochotná, sústredená a vyzerala, že ju nahrávanie baví,“ povedal Benetin. „Bola radosť spolupracovať s Korben Dallas. Majú svoj zvuk, svoj štýl, texty, ktoré sú mi blízke. Pracovať s nimi v štúdiu bolo skvelé najmä preto, že sú to ľudia, ktorých zaujíma hudba a majú skutočný talent veci posúvať ďalej,“ dodala Kirschner.

K novému singlu už interpreti stihli nakrútiť aj videoklip. Réžie sa ujala dvojica GunPowder Directors, teda Jonáš Karásek a Marika Majorová. Retroklip zobrazujúci seniorskú tanečnú zábavu nakrúcali v bratislavskej Moyzesovej sieni. Autorkou nápadu je Majorová, ktorá je známa aj ako módna blogerka Tonbogirl. Za kameru sa postavili Dušan Husár a Jonáš Karásek, režisér filmu Kandidát (2013).

„Klip je štylizovaný do 50. rokov, líčením aj kostýmami. V mojej role som sa cítila ako ryba vo vode. Bolo zaujímavé stať sa na jeden deň súčasťou kapely. Bola tam výborná atmosféra, všetci účinkujúci boli skvelí a pracovali naplno, aby som stihla posledné večerné lietadlo do Londýna,“ uviedla Kirschner.

"Deň pred nakrúcaním sme hrali na Tatra Music Feste v Novom Smokovci a do Bratislavy sme sa vrátili asi o piatej ráno. Len to posilnilo náš pocit, že sa nám to celé len sníva. Predsa len, stáť na pódiu vedľa Jany Kirschner a mať pred sebou partiu tancujúcich seniorov nie je pre nás úplne bežný zážitok,“ dodal Lukáš Fila, basgitarista a textár Korben Dallas.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Jana Kirschner #Korben Dallas #spolu

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....