Katy Perry obvinili z krádeže piesne, tisíce ľudí už podpísali petíciu

Americkí rapperi Marcus "Flame" Gray, Lecrae Moore a speváci Chike Ojukwu a Emanuel Lambert zažalovali speváčku Katy Perry za to, že im ukradla pieseň Joyful Noise, ktorú zverejnili v roku 2008.

05.07.2014 17:00
Katy Perry Foto: ,
Speváčka Katy Perry.
debata

Spolu s 29-ročnou rodáčkou zo Santa Barbary obvinili aj jej spolupracovníkov, rappera Juicyho J a producenta Dr. Lukea. Interpreti v žalobe uvádzajú, že Perry bez povolenia skopírovala skladbu Joyful Noise a pretvorila ju na pieseň Dark Horse, čím poškodila ich dobré meno medzi gospelovými umelcami, pretože pieseň navyše „nenapraviteľne poškodila asociácia s čarodejníctvom, pohanstvom, čiernou mágiou a iluminátskymi obrazmi“.

Výhrady majú predovšetkým k videoklipu, ktorý je podľa nich rúhačský. V žalobe spomínajú aj to, že odstránenie nábožensky neprijateľného motívu z videoklipu k Dark Horse prostredníctvom online petície podporilo už viac ako 60-tisíc ľudí.

Od Perry teraz žiadajú peniaze, ktoré majú byť kompenzáciou za spôsobené škody. Speváčku tiež vyzvali, aby prestala využívať akúkoľvek ich hudbu.

debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #Katy Perry #žaloba #pieseň

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...