Niet dôvod na väzenie? Jedného z útočníkov na rockera Hrůzu prepustili

Jedného z bratrancov, ktorí minulý mesiac napadli českého hudobníka Michala Hrůzu, prepustili na slobodu.

19.08.2014 09:20
Michal Hrůza Foto: ,
Spevák Michal Hrůza na archívnej snímke.
debata

Krajský súd v Ostrave po podaní sťažnosti 19-ročného muža rozhodol, že na jeho väznenie nemajú dôvody. „Súd vydal príkaz k prepusteniu 8. augusta a v ten deň muža prepustili,“ potvrdil hovorca súdu Dalibor Zecha. Druhý zatknutý je stále vo väzbe.

Štyridsaťtriročného hudobníka hospitalizovali vo štvrtok 17. júla v ranných hodinách po tom, ako sa stal terčom útoku pri pouličnej potýčke približne o 03:30. Hrůza sa vtedy snažil ukončiť bitku na Stodolnej ulici. Keď však účastníkom incidentu pohrozil privolaním polície, napadli ho spomínaní bratranci vo veku 18 a 19 rokov.

Pri páde na dlažbu spevák utrpel vážne poranenia mozgu, ktoré si vyžiadali takmer dvojhodinovú operáciu. Po dvoch týždňoch ho postupne prebrali z umelého spánku a následne sa jeho stav začal pomaly zlepšovať. Muzikanta nedávno previezli do nemenovaného rehabilitačného zariadenia v Čechách.

Oboch útočníkov polícia zadržala a obvinila z výtržníctva a vydierania. V prípade odsúdenia im hrozí trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov. Jeden z mladíkov dostal aj podmienku, pretože krátko po napadnutí hudobníka poškodil neďaleko od Stodolnej ulice zaparkované auto.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #napadnutie #útočník #prepustený #Michal Hrůza

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...