Nikdy by ste netipovali, že práve oni kývnu na ľadovú výzvu! A predsa

Už niekoľko týždňov žije svet novou mániou - Ice Bucket Challenge. Oblievanie sa ľadovou vodou, ktoré je spojené s charitatívnym projektom, sa valí zo všemožných internetových portálov a najmä sociálnych sietí.

22.08.2014 15:45
Anna Wintour Foto:
Šéfredaktorka ameirckého Vogue Anna Wintour sa nechala obliať ľadovou vodou.
debata

Netradičný rituál odvahy, ktorý sa stal poznávacím znamením boja proti amyotrofickej laterálnej skleróze (ALS), má jednoduché pravidlá. Dostanete nomináciu a máte dve možnosti – buď sa oblejete ľadovou vodou, prispejete sumou desať dolárov a môžete vyzvať ďalších troch známych či priateľov do výzvy. Druhá možnosť je poukázať na účet organizácie sumu 100 dolárov a zostať suchí.

Množstvo známych osobností však urobí jedno i druhé – virálne videá by totiž mali zvyšovať povedomie o chorobe a zatiaľ sa to naozaj darí. Za necelý mesiac vyzbierala asociácia ALS už viac ako štyridsať miliónov dolárov a niť sa ťahá stále ďalej a ďalej. S vyslancami ako Oprah Winfrey, Lady Gaga, Jennifer Lopez či David Beckham alebo Robert Pattinson.

Aj v prípade takého „celosvetového ošiaľu“ sa však nájdu mená, u ktorých by ste asi nikdy nepredpokladali, že by dobrovoľne pristúpili na „ľadovú výzvu“. A predsa sa tak stalo.

Na čele tých, ktorých rozhodnutie nechať sa obliať ľadovou vodou prekvapilo celý svet, stojí určite šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour. Distingvovaná, no prísna a odmeraná dáma – takú povesť má žena, ktorá vládne svetu módy na oboch stranách Atlantiku. A napriek tomu ju rodina obliala v záhrade jej víkendového domu.

Hoci na Ice Bucket Challenge kývol David Beckham, nik nepredpokladal, že to isté by spravila jeho manželka Victoria. Ani tieto predpoklady sa však nenaplnili. Štyridsaťročnú dizajnérku zmočila tiež vlastná rodina. Pri hercovi Tomovi Cruisovi málokto vie, na čom vlastne je. Cruise sa nielen že nechal obliať, on odhodlane stál, kým na neho vyprázdnili osem vedier vody s ľadom.

Na ľadovú výzvu „kývol“ aj bývalý americký prezident George Bush, ktorý síce pôvodne vo videu nahratom pre fanúšikov, vyhlásil, že „iba pošle peniaze, lebo sa mu nezdá prezidentské byť obliaty ľadovou vodou“. Ale následne ho manželka „prekvapila“ studeným vedrom.

Keď už je reč o prezidentoch, ten slovenský tiež prijal výzvu – adresovanú od tenistky Dominiky Cibulkovej a oblial sa ľadovou vodou na terase svojho domu. Vyzvaný je tiež ruský prezident Vladimír Putin, ktorému poslal žiadosť cez video na Instagrame herec Vin Diesel. Tak uvidíme, možno ruská hlava skočí rovno do diery v ľade vyrúbanej v jazere niekde na Sibíri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Victoria Beckham #virálne video #Andrej Kiska #Anna Wintour #George Bush #Ice Bucket Challenge

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....