Quentin Tarantino plánuje odchod do dôchodku

Americký filmár Quentin Tarantino plánuje po dokončení desiateho filmu odísť do dôchodku.

14.11.2014 08:20
Quentin Tarantino a herečka Uma Thurman Foto: ,
Režisér Quentin Tarantino a herečka Uma Thurman.
debata

Päťdesiatjedenročný rodák z Knoxvillu v Tennessee to oznámil počas stretnutia s filmovými distribútormi a producentmi v kalifornskom meste Santa Monica k jeho najnovšiemu projektu, westernu The Hateful Eight, ktorý chce podľa vlastných slov nakrútiť na 70-milimetrový film.

„Nemyslím si, že musíte ostávať na pódiu, až kým vás ľudia neprosia, aby ste zliezli,“ skonštatoval Tarantino. „Páči sa mi myšlienka nechať ich chcieť viac. Myslím, že réžia je pre mladých mužov, a mne sa páči predstava, že môj prvý a posledný film spája pupočná šnúra. Nechcem zosmiešniť nikoho, kto to vníma inak, ale chcem odísť, kým som ešte pri sile,“ vyjadril sa tiež filmár.

Aj napriek uvedenému plánu sa ale Tarantino vyjadril, že nič nie je „vytesané do kameňa“. „Páči sa mi, že po sebe zanechám filmografiu zloženú z desiatich filmov, takže mi po tomto ostáva urobiť dva, ale to je len plán. Keď dokončím desiaty a bude dobrý a nič nepokazím, zdá sa mi to ako dobrý spôsob ukončenia starej kariéry. Ak ale neskôr narazím na dobrý film, neodmietnem ho len preto, že som povedal, že už nebudem nakrúcať. Ale desať a dosť, nechať ľudí chcieť viac, to znie ako správna vec,“ uviedol Tarantino, ktorý na otázku, čo bude robiť potom, odpovedal, že chce písať divadelné hry a knihy.

debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodok #koniec kariéry #Quentin Tarantino #filmovanie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...