Toto sú údajné obete Billa Cosbyho. So slzami prehovorili o zneužívaní

Prominentná americká právnička vyzvala komika Billa Cosbyho, aby sa vzdal možnosti namietať premlčania, a umožnil "dosiahnuť spravodlivosť" ženám, ktoré tvrdia, že ich pred desiatkami rokov sexuálne zneužil. Informoval o tom spravodajský server BBC.

04.12.2014 18:40
Gloria Allred Foto: ,
Právnička Gloria Allred (druhá zľava) v spoločnosti trojice žien, ktoré tvrdia, že ich v mladosti zdrogoval a sexuálne zneužil známy komik a herec Bill Cosby.
debata (11)

Herec od utorka čelí v tejto súvislosti prvej žalobe. V stredu vystúpili z tieňa tri ďalšie ženy, ktoré legendárneho komika verejne obvinili, že ich v minulosti zdrogoval a sexuálne zneužil. Sedemdesiatse­demročný Cosby tvrdenia o sexuálnom násilí označuje za ohováranie.

Na tlačovej konferencii sa okrem trojice žien zúčastnila tiež preslávená losangeleská advokátka Gloria Allred, ktorú vraj v posledných týždňoch oslovilo mnoho údajných obetí, aby zistili, aké sú v tejto súvislosti ich zákonné práva.

Helen Hayes sa rozplakala pri opise dávnych... Foto: SITA/AP, Damian Dovarganes
Helen Hayes Helen Hayes sa rozplakala pri opise dávnych udalostí, keď ju mal sexuálne zneužiť známy herec a komik Bill Cosby.

„Nanešťastie som im musela oznámiť, že kvôli premlčaniu je už príliš neskoro na to, aby na Billa Cosbyho podali žalobu,“ oznámila podľa serveru BBC novinárom právnička, ktorá sa preslávila predovšetkým svojím agresívnym postojom v otázkach týkajúcich sa žien.

Cosby by sa podľa nej mal vzdať námietky premlčania, aby údajným obetiam umožnil podať žalobu. Druhou možnosťou je, aby vložil 100 miliónov dolárov do fondu, z ktorého by sa mohlo vyplácať odškodné dotknutým ženám za určitých podmienok. Tri ženy potom podali svoju verziu údajných sexuálnych útokov. Dve uviedli, že boli predtým zdrogované.

Žena menom Chelan, ktorá nechcela uviesť... Foto: SITA/AP, Damian Dovarganes
Chelan Žena menom Chelan, ktorá nechcela uviesť priezvisko sa rozplakala pri opise dávnych udalostí, keď ju mal zneužiť komik a herec Bill Cosby.

Komik čelí od utorka prvému formálnemu obvineniu zo sexuálneho útoku, ktorého sa údajne dopustil v roku 1974 voči pätnásťročnej dievčine. Právnici Cosbyho tvrdí, že všetky obvinenia sú ohováraním a ich cieľom je slávneho herca pošpiniť. V roku 2006 však od komika dostala finančnú kompenzáciu istá Andrea Constand, ktorá ho obvinila zo znásilnenia a podania narkotík.

Kvôli škandálom americká televízna stanica NBC nedávno zrušila pripravované natáčanie nového seriálu s Cosbym. Takisto internetová televízia Netflix oznámila, že posúva štart nového programu s názvom Bill Cosby 77. Pôvodne sa mal vysielať od 28. novembra.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #zneužívanie #zločin #premlčanie #Bill Cosby #Gloria Allred

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...