Peter Jackson dostal hviezdu na Chodníku slávy. Ocenili ho aj herci

Novozélandský filmár Peter Jackson má od pondelka 8. decembra hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.

10.12.2014 07:30
Peter Jackson Foto: ,
Režisér Peter Jackson (druhý zľava) v objatí herca Orlanda Blooma. Na odhalení hviezdy na Chodníku slávy ho sprevádzala aj herečka Evangeline Lilly a herec Elijah Wood.
debata

Päťdesiattriročný rodák z Wellingtonu, ktorý nakrútil adaptácie kníh Pán prsteňov a Hobit, má svoju hviezdu s poradovým číslom 2538 pred Dolby Theatre, kde sa koná odovzdávanie Oscarov.

„Toto miesto som po prvý raz videl v roku 1974 ako dvanásťročný, keď ma sem rodičia vzali na výlet. V tom čase som už tri alebo štyri roky nakrúcal na Novom Zélande filmy mojou kamerou Super 8 a keď som sa prechádzal po tejto ulici a pozeral na všetky tieto hviezdy, tak by mi ani v najdivokejších snoch nenapadlo, že tu dnes budem aj ja,“ vyhlásil pred médiami Jackson.

Herečka Evangeline Lilly.
Režisér Peter Jackson prišiel na premiéru s...
+6Herec Benedict Cumberbatch na svetovej premiére...

„Chcem sa poďakovať fanúšikom a divákom, ktorí videli naše filmy. Ďakujem vám za to, že ste hlavným dôvodom, že sa dvanásťročnému chlapcovi splnil sen,“ uviedol Jackson, ktorého na ceremoniáli sprevádzali manželka Fran Walsh a viacero členov hereckého obsadenia spomínaných snímok ako napríklad Orlando Bloom, Elijah Wood, Evangeline Lilly, Lee Pace, Richard Armitage či Andy Serkis.

debata chyba
Viac na túto tému: #Chodník slávy #hviezda #Peter Jackson #herci

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...