S Charlize Theron nikto zametať nebude! Hviezda si presadila vyšší plat

Nedávny škandál s hackerským útokom na emailovú korešpondenciu a zmluvy Sony Pictures odhalil, že aj v Hollywoode panuje nerovnosť pohlaví.

14.01.2015 00:00
debata
Herečka Charlize Theron a jej snúbenec Sean Penn. Foto: SITA/AP, Dan Steinberg
Herečka Charlize Theron a jej snúbenec Sean Penn. Herečka Charlize Theron a jej snúbenec Sean Penn.

Podľa zverejnených dokumentov napríklad mužské a žensky hviezdy na Oscara nominovanej snímky American Hustle získali nepomerné honoráre. Samozrejme, v prospech mužov, Zaujímavosťou pritom je, že vo filme účinkovala herečka Jennifer Lawrence – doslova kasový ťahák posledných dvoch rokov. Aj tak dostala menej peňazí. A podobné to vraj bolo aj s herečkou Charlize Theronovou a jej kolegom Chrisom Hemsworthom, ktorí majú spoločne nakrútiť film Lovec.

Voľné pokračovanie dobrodružnej fantasy Snehulienka a lovec však nakoniec producent vyjde o pár miliónov viac. Tvrdí to aspoň serve PageSix.com, podľa ktorého sa Theron zachovala ako tvrdá obchodníčka. „Akonáhle zistila, že má dostať menší honorár, začala vyjednávať o úprave zmluvy. Presadila si rovnaký honorár ako má jej kolega Hemsworth,“ citoval server nemenovaný zdroj z prostredia filmovej spoločnosti. Doplnil však, že držiteľka Oscara si to mohla dovoliť aj vďaka svojmu renomé.

Objavili sa aj dohady, že nelegálne hackovanie tajných dokumentov spoločnosti Sony Pictures, za ktorými stoja kórejskí hackeri, môže byť dobré pre ženskú časť Hollywoodu. Zvýši totiž citlivosť v otázkach rovnosti platov medzi mužmi a ženami vo filmovej brandži. Tak uvidíme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plat #Sony #Charlize Theron #lovec #Hollywod #hackerský škandál

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...