Halle Berry má doma Oscara, napriek tomu cíti sklamanie. Prečo?

Herečka Halle Berry je jedinou afroamerickou herečkou, ktorá získala Oscara za najlepší výkon v hlavnej úlohe. Je z toho sklamaná.

06.03.2015 00:00
debata
Herečka Halle Berry sa predviedla v róbe s... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Halle Berry Herečka Halle Berry sa predviedla v róbe s rozparkom a odhalila dokonalé nohy. Vek 48 rokov by ste jej určite netipovali.

V rozhovore pre denník Guardian sa 48-ročná hollywoodska diva zdôverila, že sa cíti byť sklamaná. „Na druhej strane sa cítim byť aj inšpirovaná, keď vidím koľko afroamerických hercov robí vynikajúcu prácu. Kvalita a hodnota našej práce nie je podmienená cenami,“ zauvažovala herečka.

Podľa nej je skutočné víťazstvo, ak sa farební herci neponúkajú len príbehy pre konkrétnu divácku skupinu. „Je víťazstvo, ak ľudia s inou farbou pleti môžu byť v každodenných príbehoch. Keď nemusíme povedať: Toto sú filmy pre černochov,“ doplnila herečka.

Herečka Halle Berry a herec Denzel Washington... Foto: SHUTTERSTOCK
Oscar - kultové momenty - história - spomienky Herečka Halle Berry a herec Denzel Washington písali históriu, keď sa v marci roku 2002 stali obaja víťazmi v hlavných hereckých kategóriách. Kým v prípade mužov išlo o prvú sošku pre afroamerického herca od roku 1963, keď ju dostal Sidney Poitier, v prípade ženskej kategórie bola Berry vôbec prvá afroamerická herečka, ktorá získala Oscara v hlavnej úlohe.

Hoci pozlátenú sošku dostala minulý rok herečka čiernej pleti Lupita Nyong'o a dva roky predtým si sošku prevzala zase afroamerická herečka Octavia Spencer, obe dámy získali ceny len v rámci vedľajšej úlohy. Berry je jedinou herečkou tmavej pleti, ktorá má sošku Oscara v bezmála 90-ročnej histórii cien. V prípade mužov sú doterajší víťazi v hlavnej hereckej kategórii štyria – Sidney Poitier, Denzel Washington, Jamie Foxx a Forest Whitaker.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Halle Berry #černosi #Oscar #sklamanie #ľudia inej farby pleti

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....