Herec Vetchý vysúdil od bulváru 700-tisíc! Manželku nazvali milenkou

Herec Ondřej Vetchý uspel so žalobou na týždenník Spy. Už zaniknutý časopis podľa Mestského súdu v Prahe zásadne pochybil, keď pred dvoma rokmi uviedol, že herec prišiel na vyhlásenie cien Český lev s milenkou.

20.03.2015 11:24
Ondřej Vetchý v seriáli Okresní přebor. Foto:
Herec Ondřej Vetchý na zábere zo seriálu Okresní přebor.
debata (3)

Vetchý v skutočnosti na akciu dorazil s manželkou. Manželia vysúdila dohromady 700 000 korún, dnešný verdikt je však ešte neprávoplatný. Peniaze má zaplatiť vydavateľstvo Bauer Media, ktoré časopis Spy prestalo vydávať vlani v apríli. Napísal to server iDnes.cz.

Pražský súd Vetchému prisúdil odškodné 500 000 korún, jeho manželke 200 000 korúm. Každý z nich požadoval pol milióna. Právny zástupca vydavateľstva podľa serveru zvažuje odvolanie. Článok uverejnený v bulvárnom časopise Spy obsahoval fotografiu, na ktorej na slávnostný večer do Lucerny prichádza Vetchý s manželkou. V texte pritom stálo, že na odovzdávanie cien dorazil so svojou milenkou. Manželom vadili aj ďalšie, údajne nepravdivé informácie z ich súkromia.

Vtedajší šéfredaktor týždenníka Pavel Novotný priznal chybu, odmietol však, že by lož napísal úmyselne. „Neurobil som to schválne,“ povedal podľa serveru na súde. „Podstatná informácia je, že pán Novotný moju ženu 20 rokov pozná,“ uviedol ale Vetchý.

Podľa sudkyne Dagmar Stamidisovej sa jednalo o Novotného zásadnú nedbalosť a neprofesionálny prístup. „Snažil sa, aby vzbudil senzáciu. Súd neuveril tvrdeniu, že ženu nepoznal, skôr to neriešil,“ povedala.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #žaloba #manželka #Spy #Ondřej Vetchý

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...