Diva Mariah Carey oslavuje 45! Pozrite sa, takto sa menila rokmi

Po Sarah Jessice Parkerovej a Keire Knightleyovej oslavuje aj speváčka Mariah Carey.

27.03.2015 17:09
debata (2)
Rok 1998: Speváčka Mariah Carey. Foto: SHUTTERSTOCK
Rok 1998: Speváčka Mariah Carey Rok 1998: Speváčka Mariah Carey.

Rodáčka z New Yorku svoju hudobnú kariéru odštartovala v speváckom zbore, z ktorého sa podobne ako väčšina jej kolegov presunula na hudobné pódiá. Najprv ako len sprievodná speváčka kapely, ktorá chodila zabávať hostí na spoločenské podujatia.

Zlom nastal, keď nechala svoju demonahrávku Tommymu Mottolovi z vydavateľstva Columbia Records. Kazetu si vypočul cestou domov z večierka a už po dvoch skladbách bol vraj taký ohúrený, že sa okamžite vrátil späť na párty, kde sa s Careyovou stretol. Bola preč a Mottola ju hľadal dva týždne, aby jej ponúkol exkluzívnu zmluvu a vlastný album.

Speváčka Mariah Carey na vyhlásení cien Grammy...
Rok 1998: Speváčka Mariah Carey (vľavo) a jej...
+26Rok 1998: Speváčka Mariah Carey.

Výsledkom bola debutová nahrávka Mariah Carey, ktorá zaznamenala neuveriteľný komerčný úspech, ale tiež pozitívne odozvy kritiky. Obsahovala megahity ako Vision of love, Someday či Love takes time. Druhým albumom Emotions, ktorý prišiel už rok po debute, Carey len upevnila svoju pozíciu superhviezdy, ktorá šliapala na päty kolegyniam Whitney Houstonovej a Madonne.

Mottolu neočarila len ako hudobná diva, ale aj žena a v roku 1993 sa vzali. Manželstvo sa však neskončilo šťastne a po piatich rokoch sa rozviedli.

Deväťdesiate roky sa pre Careyovú niesli v znamení úspechov, zbierala cenu za cenou a predávala milióny nahrávok. Už s príchodom nového milénia však nastal zvrat. Carey odišla od spoločnosti Columbia (Sony) a podpísala exkluzívny stomiliónový kontrakt s Virgin Records. Rok 2001 však prekvapil jej fanúšikov správami o emocionálnom kolapse a hospitalizácii na psychiatrickej klinike. Nasledujúce roky sa snažila speváčka nadviazať na svoje predchádzajúce úspechy, no nedarilo sa jej to.

Rok 2009: Speváčka Mariah Carey na premietaní... Foto: SITA/AP, FRANCOIS MORI
Rok 2009: Speváčka Mariah Carey Rok 2009: Speváčka Mariah Carey na premietaní filmu Precious v Cannes.

Zlom opäť nastal až s albumom The Emancipation of Mimi v roku 2005, ktorý konečne po rokoch chválili kritici a kupovali ľudia. Carey si upevnila pozíciu hudobnej divy aj ďalšími nahrávkami, zatiaľ poslednou bola minulý rok Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse. Za doterajšiu kariéru predala viac ako 200 miliónov kópií svojich albumov a patrí medzi najpredávanejších interpretov histórie.

Po psychickom kolapse z roku 2001 sa mnohé médiá zamerali na to, ako Carey zvládne nápory umeleckého života, vystupovanie či tlak na materstvo a život v súkromí. V roku 2008 sa speváčka zosobášila s moderátorom a hercom Nickom Cannonom, s ktorým sa zoznámila pri nakrúcaní videoklipu na ostrove Antigua. O tri roky neskôr porodila Cannonovi dvojičky – dcérku Monroe a syna Moroccana. Napriek zdaniu idylickej rodinky sa však dvojica minulý rok oficiálne rozišla. Momentálne sa finalizuje rozvod.

Speváčku si médiá všímajú často aj v súvislosti s jej bojom o ideálne krivky. Kým v úvode kariéry patrila medzi vyslovene štíhle dámy, po psychickom kolapse ju často vidieť v rôznej forme a jej postava sa mení doslova z mesiaca na mesiac. Dôvodom je vraj užívanie antidepresív.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #Mariah Carey #jubileum #BOJ #hit #váha

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...