Sam Smith by sa mal po operácii hlasiviek úplne zotaviť

Britský spevák Sam Smith, ktorý minulý týždeň podstúpil operáciu hlasiviek, by mal byť onedlho úplne v poriadku. Informovali o tom zástupcovia Massachusetts General Hospital, kde laserový zákrok vykonali.

20.05.2015 16:20
Sam Smith Foto: ,
Spevák Sam Smith.
debata

„Sam Smith podstúpil pod dohľadom doktora Stevena Zeitelsa mikrochirurgický zákrok na hlasivkách. Jeho cieľom bolo zastaviť opakované krvácanie, ktoré spôsobujú nestabilné cievy v hlasivkách. Tie môžu prasknúť a znemožniť akýkoľvek hlasový výkon,“ vyjadrili sa vo vyhlásení zástupcovia spomínanej nemocnice, pričom uviedli, že Zeitels, ktorý je riaditeľom Hlasového centra v Massachusetts General Hospital, má s podobnými operáciami bohaté skúsenosti.

Rovnaký zákrok uňho absolvovali napríklad frontman kapely Aerosmith Steven Tyler, americký soulový spevák, skladateľ a klavirista Lionel Richie či britská speváčka Adele, ktorí sa po operácii úplne zotavili. Zeitels očakáva rovnaký výsledok aj u 23-ročného Smitha.

Rodák z Londýna musel pre problémy s hlasivkami zrušiť niekoľko koncertov, pričom nedávno na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedol, že po operácii nebude môcť vystupovať približne šesť až osem týždňov. Smith cez víkend získal tri Billboard Music Awards, na ceremoniáli sa však nemohol zúčastniť. Za ceny sa poďakoval vo videu, v ktorom potichu stál a postupne odrýval papiere s ďakovnou rečou. Po operácii totiž istý čas nemôže rozprávať.

debata chyba
Viac na túto tému: #hlasivky #zákrok #zotavenie #Sam Smith

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...