Ďalší film o krutostiach vojny z produkcie Angeliny Jolie

Snímka bude adaptáciou životopisnej knihy First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers kambodžskej spisovateľky Loung Ung z obdobia vlády Červených Kmérov.

25.07.2015 00:00
Angelina Jolie Foto: ,
Režisérka Angelina Jolie navštívila s filmom Unbroken aj Nemecko.
debata

Americká herečka a režisérka Angelina Jolie nakrúti adaptáciu životopisnej knihy First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers kambodžskej spisovateľky a ľudskoprávnej aktivistky Loung Ung. Vo štvrtok o tom informovali predstavitelia spoločnosti Netflix.

Ung v knihe z roku 2000 popisuje nástup Červených Kmérov k moci, keď mala päť rokov a ako ju režim následne v tábore pre siroty vycvičil na detskú vojačku. Jolie po prečítaní tejto knihy pred viac desaťročím Ung skontaktovala a následne sa spriatelili. Spoločne potom napísali scenár, pričom herečka sa bude podieľať aj na produkcii. Ďalším z producentov bude kambodžský filmár Rithy Panh, ktorého animovaný dokument L' Image manquante (2013) bol nominovaný na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film.

„Loungina kniha na mňa veľmi zapôsobila. Navždy vo mne prehĺbila pochopenie toho, ako deti vnímajú vojnu a ako ich spomienky na ňu ovplyvňujú. Taktiež ma viac zblížila s obyvateľmi Kambodže, odkiaľ pochádza aj môj syn Maddox. Je pre mňa splneným snom, že môžem nakrútiť adaptáciu tejto knihy, a som poctená, že na tomto filme spolupracujem s Loung a filmárom Rithym Panhom,“ uviedla 40-ročná Jolie, ktorej spomínaný adoptívny syn Maddox sa na snímke bude podieľať tiež. Netflix plánuje film uviesť na jeseň 2016.

debata chyba

+ Nezabúdajte aká je vaša pokožka citlivá, podľa toho sa správajte.
Čím neskôr sa do svojej práce pustíte tým...

+ Pozitívne myslenie pritiahne šťastie a podporí zdravie.
Momentálne máte dostatok času, preto začnite viac a viac...