Sam Smith sa nebál, že stratí hlas. Hnevalo ho, že sklamal ľudí

Anglický spevák Sam Smith, ktorý v polovici mája podstúpil operáciu hlasiviek, nemal strach, že stratí hlas, no desila ho predstava, že sklame ľudí.

06.09.2015 08:00
Mary J. Blige a Sam Smith Foto: ,
Spevák Sam Smith na zábere s kolegyňou Mary J. Blige.
debata

Dvadsaťtriročný rodák z Londýna to uviedol v rozhovore pre BBC Radio 2. „Mal som starosti. Trápilo ma, že som musel zrušiť viaceré šou a že som sklamal ľudí. Toto bolo pre mňa najhoršie. Pokiaľ ide o moje zdravie a hlas, mal som v podstate obrovské šťastie v nešťastí. Navštívil som lekára, ktorý sa staral aj o Adele a zariadil, aby Julie Andrews neprišla o hlas. Bol som v naozaj dobrých rukách. Nepochyboval som o tom, že sa mi vráti hlas, trápilo ma iba to, že som musel zmeniť môj harmonogram. Dokonca sa teraz zmenil spôsob, akým vnímam môj hlas. Bojím sa oň o trochu viac ako predtým, no myslím si, že je to tak dobré,“ vyjadril sa interpret.

Smith musel pre problémy s hlasivkami zrušiť niekoľko koncertov. Operovali ho v Massachusetts General Hospital. „Sam Smith podstúpil pod dohľadom doktora Stevena Zeitelsa mikrochirurgický zákrok na hlasivkách. Jeho cieľom bolo zastaviť opakované krvácanie, ktoré spôsobujú nestabilné cievy v hlasivkách. Tie môžu prasknúť a znemožniť akýkoľvek hlasový výkon,“ vyjadrili sa po operácii zástupcovia nemocnice, pričom uviedli, že Zeitels, ktorý je riaditeľom Hlasového centra v Massachusetts General Hospital, má s podobnými operáciami bohaté skúsenosti.

Rovnaký zákrok uňho absolvovali napríklad frontman kapely Aerosmith Steven Tyler, americký soulový spevák, skladateľ a klavirista Lionel Richie či spomínaná britská speváčka Adele.

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #operácia #hlasivky #Sam Smith

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...