Herec nakrúcal film o Armstrongovi a dopoval zakázané látky

Americký herec Ben Foster vyskúšal dopingové látky, aby sa pripravil na rolu známeho športovca, ktorého užívanie zakázaných látok stálo kariéru.

14.09.2015 00:00
Robin Wright a Ben Foster Foto:
Robin Wright a Ben Foster počas Zlatých glóbusov.
debata

Americký herec Ben Foster počas nakrúcania filmu The Program: Pád legendy, v ktorom si zahral bývalého cyklistu Lanca Armstronga, vyskúšal dopingové látky. Pohnútkou 34-ročného rodáka z Bostonu bolo, že sa chcel dôsledne pripraviť na rolu športovca, ktorého užívanie zakázaných látok stálo kariéru. „Pre môj výskum bolo dôležité tomu porozumieť,“ vysvetlil Foster pre denník The Guardian. „Nechcem hovoriť o názvoch týchto látok, ktoré som užil. Dokonca aj rozprávanie o tom sa zdá byť chúlostivé, pretože to nie je niečo, čo by som odporučil svojim kolegom,“ vyjadril sa. „Sú to veľmi závažné chemikálie a skutočne vplývajú na vaše telo, a fungujú,“ doplnil.

Foster zároveň priznal, že táto skúsenosť mala aj dohru. „Zatiaľ som sa z toho dostal iba fyzicky. Neviem, ako odlíšiť chemický vplyv od psychologickej väzby, ktorú som k postave mal,“ uviedol. Snímku The Program: Pád legendy v réžii Stephena Frearsa uvedú v svetovej premiére dnes na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. Do slovenských kín sa dostane 15. októbra.

Ben Foster sa do povedomia divákov dostal vďaka seriálu Odpočívaj v pokoji (2001 – 2005), v ktorom účinkoval v období 2003 – 2005, či filmu Skusni to! (2001). Následne sa predstavil v snímkach ako Alpha Dog (2006), X-Men: Posledný vzdor (2006), 3:10 vlak do Yumy (2007), Noc dlhá 30 dní (2007), Pandorum (2009), Messenger (2009), Mechanik zabijak (2011), Kontraband (2012) a Na život a na smrť (2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Ben Foster #The Program: Pád legendy

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....