Kristen Stewart: Verím na lásku, popularitu nestíham vnímať

Devätnásťročná herečka Kristen Stewart pochádza z filmárskej rodiny. Už pred dvanástimi rokmi sa blysla vo filme Davida Finchera Úkryt po boku Jodie Fosterovej.

26.11.2009 06:25
Kristen Stewart Foto:
Herečka Kristen Stewart v úlohe Belly.
debata

Teraz žiari v hlavnej úlohe filmovej Twilight ságy, ktorej druhá časť práve prichádza do slovenských kín.

V čom je podľa vás druhý príbeh iný ako ten úvodný?
Dosť sa líšia. V prvom príbehu sa moja postava Belly zoznamuje s niečím, čo je v tínedžerskom veku dôležité pre život – a to je láska. Veľmi ju prežíva a verí jej. V pokračovaní začne mať pochybnosti a začne byť neistá a cynická. Práca na pokračovaní sa pre mňa líšila aj tým, že osobne som už trochu inde.

A ako by ste opísali Bellin citový život?
Sama verím vo fantáziu. Páčilo sa mi, ako Bella dokáže meniť názory, hoci si uvedomuje, že sa nevyhýba omylom a nikdy sa na ne nevyhovára. Uvedomuje si, že je to ona, kto ovláda svoje srdce, aj keď tým môže iným ľuďom ublížiť. Ale neznamená to, že je sebecká. Skôr skúmajúca a romantická. Zdá sa mi, že uvažuje veľmi logicky, aj napriek tomu, že je individualistka a rebelantka. V tomto s ňou cítim a rozumiem jej.

Hrajte o DVD Súmrak a knihy Nov

Ste v osobnom živote podobne romantická?
Myslím si, že áno, ale skôr verím na lásku, pretože slovo romantika je v poslednom čase skôr spájané s významami ako banálne, predstierané a podobne. Je spájané najmä so ženami, ktoré ho viac používajú. V tom je problém. Romanca nemôže byť jednostranným vzťahom. Muži do nej musia vložiť rovnaký podiel a nehanbiť sa za to. Osobne nepoznám nikoho, kto by nebol romantický. Pokiaľ to nie je psychopat.

Ako prežívate to, že pre generáciu tínedžerov ste sa stali celosvetovou superhviezdou?
Myslím si, že za našou popularitou stoja postavy, ktoré podľa knihy predstavujeme. Nemám však vôbec čas, aby som si popularitu nejako uvedomovala. Idem z jedného filmu do druhého. Ale každý, kto sa venuje herectvu, musí počítať s tým, že sa stane známym. Na úspech sa však nedá pripraviť. Pokiaľ v mojom prípade naozaj prichádza, verím, že ho zvládnem. Inak by som už dávno pracovala v inej profesii.

Viac o filme Twilight Sága: Nov čítajte aj na kultura.pravda.sk 

Dvojica hrdinov filmu Twilight Robert Pattinson...
Hlavnou ženskou hrdinkou upírskej romance...
+6Herečka Kristen Stewart skombinovala luxusné...
debata chyba

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...