Zayn Malik chce vyjadriť hudbou, kým naozaj je. V skupine to nešlo

Odchod z chlapčenskej skupiny One Direction bol pre anglického speváka Zayna Malika oslobodzujúci.

21.11.2015 00:00
Zayn Malik Foto: ,
Spevák Zayn Malik, ktorý bol členom formácie One Direction, na archívnej snímke.
debata

Dvadsaťdvaročný interpret to prezradil v rozhovore pre americký magazín The Fader. V krátkej videoupútavke k rozhovoru odznel aj úryvok z jeho hudobnej novinky s názvom Befour. Tá by sa mala objaviť na jeho pripravovanom sólovom albume.

Rodák z anglického Bradfordu otvorene porozprával aj o dôvodoch, pre ktoré opustil svetoznámu chlapčenskú formáciu. „Povedali nám, aby sme boli šťastní pre veci, pre ktoré sme neboli,“ priznal mladý spevák, ktorý sa nestotožňoval s tým, aké piesne tvorili. „Dali nám hudbu a povedali nám, že toto je to, čo budeme predávať ľudom,“ povedal.

Ako ďalej uviedol, manažment kapely vytvoril všeobecnú koncepciu, podľa ktorej sa hudobné hity nahrávali. "V skupine pre mňa nebol priestor, aby som kreatívne experimentoval,“ prezradil a dodal, že ak niečo naspieval podľa seba v r'n'b štýle, napokon aj tak použili popovú verziu, ktorú on sám považoval za tuctovú.

Sólový album by mal fanúšikom bývalého člena One Direction ukázať, kým v skutočnosti je. „Chcem na nich (fanúšikov, pozn. SITA) zapôsobiť správnym spôsobom a chcem, aby verili tomu, čo hovorím. Urobil som dosť, pokiaľ ide o finančné záležitosti, aby som žil komfortne. Teraz chcem robiť hudbu,“ vyjadril sa. Producentom albumu, ktorý, ako sám Malik uviedol, pre jedinečnosť a reálnosť nahrávali aj v lese, je James "Malay“ Ho, známy tiež vďaka spolupráci s hviezdami ako John Legend, John Mayer, Alicia Keys alebo Frank Ocean. Inšpiráciou pre jeho tvorbu bolo päť rokov strávených v skupine One Direction, ale aj hudobný vkus Malikovho otca, ktorý počúval r'n'b a rap.

Popový interpret sa v rozhovore vyjadril aj k otázke moslimského vierovyznania, pre ktoré je terčom mnohých otázok, častého nepochopenia či dokonca spájania s teroristickými organizáciami. „Som normálny človek, rovnako ako moje náboženstvo, robím všetky normálne veci ako každý. Milujem hudbu a mám tetovania, a robím chyby a musel som si prejsť vzťahmi a rozchodmi,“ opísal svoje pocity.

Napriek tomu, že ho médiá často označujú za významnú osobnosť moslimov v popovej západnej kultúre, priznal, že v tejto oblasti svoj vplyv nechce využívať. „Vždy som mal dobrý pocit z toho, že som bol prvý svojho druhu v tom, čo som robil. Bol som rád, že som priniesol rozmanitosť. Ale nikdy som sa nepokúšal niečo ovplyvniť,“ doplnil.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #odchod #Zayn Malik #vyjadrenie

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....