Jared Leto žaluje bulvárny portál. Dôvod - video, v ktorom haní kolegyňu

Americký spevák a herec Jared Leto zažaloval portál TMZ a jeho materskú spoločnosť Warner Bros..

10.12.2015 14:21
Na akcii sa objavil aj herec a spevák Jared Leto. Foto: ,
Herec a spevák Jared Leto.
debata

Štyridsaťtriročný frontman kapely Thirty Seconds to Mars uviedol, že pracovníci TMZ nemali oprávnenie zverejniť video, v ktorom sa vyjadruje v nahrávacom štúdiu ku skladbám z albumu 1989 (2014) speváčky Taylor Swift.

Autorom záznamu je nemenovaný kameraman, ktorého si najal Leto. Muž údajne dostal ponuku od TMZ na predaj videa za dvetisíc dolárov. „Zástupcovia TMZ požiadali kameramana, aby podpísal dokument potvrdzujúci, že má právo na sprostredkovanie tohto záznamu. On však odmietol podpísať toto potvrdenie,“ uviedol Leto v žalobe.

Spevák v oficiálnom vyjadrení napísal, že konanie TMZ považuje za nesprávne po legálnej aj morálnej stránke. „Môj tím upozornil TMZ, že záznam vlastním ja a ich zdroj nemal vôbec žiadne právo na predaj videa. Oni ho aj napriek tomu zverejnili. Ide o zásah do súkromia, ktorý je nesprávny po legálnej aj morálnej stránke. Bez ohľadu na to, kto sme, by sme všetci mali mať právo rozprávať sa slobodne v našich domovoch, a to bez strachu, že naše nefiltrované myšlienky alebo činy sa dostanú do celého sveta. Rozhodol som sa podať žalobu nie preto, že chcem, ale pretože dúfam, že takto podnietim viac ľudí, aby prestali obchodovať s ukradnutým majetkom,“ vyhlásil muzikant.

Spomínaný záznam pochádza z 8. septembra a Leto sa v ňom okrem iného tiež hanlivo vyjadruje na adresu 25-ročnej Swiftovej. Interpret sa jej neskôr ospravedlnil prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde hudobníčku označil za úžasnú. „Ak som ublížil jej alebo jej fanúšikom, prijmite moje najúprimnejšie ospravedlnenie,“ vyjadril sa rodák z Bossier City v štáte Louisiana.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #Taylor Swift #video #Jared Leto #TMZ

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...