Spievajúca porotkyňa žaluje vydavateľstvo: Kašlú na mňa, tvrdí

Britská speváčka Rita Ora podala žalobu na hudobné vydavateľstvo Roc Nation, ktoré patrí rapperovi Jay-Z.

19.12.2015 09:00
Rita Ora Foto: ,
Speváčka Rita Ora.
debata

Vo svojej žalobe žiada losangeleský vyšší súd o rozhodnutie, že zmluva, ktorú so spoločnosťou uzavrela v roku 2008 je proti Kalifornskému právu a je nevymáhateľná. Ak by jej to súd potvrdil, speváčka by už nemusela so spoločnosťou spolupracovať. Dvadsaťpäťročná interpretka prijala tieto opatrenia po tom, ako sa Roc Nation podľa jej slov od nej odcudzilo a začalo sa realizovať v iných oblastiach.

„Keď Rita podpísala zmluvu, Roc Nation a jej vedenie sa o ňu, ako o umelkyňu, veľmi zaujímali. Ako sa záujmy Roc Nation menili, bolo dostupných menej zdrojov a menili sa vedúci pracovníci. Ritini zostávajúci podporovatelia buď odchádzali, alebo sa presúvali k iným aktivitám, až kým v spoločnosti nemala nikoho,“ uvádza speváčka v dokumentoch a dodáva, že si všetky vystúpenia, nahrávanie a videoprojekty hradí sama.

V roku 2013 vydavateľstvo prestalo spolupracovať so spoločnosťou Sony a začalo partnerstvo so spoločnosťou Universal. Ora pritom zostala u prvej spomínanej, čo považuje za nedostatočnú pozornosť zo strany Roc Nation. Vydavateľstvo jej tiež údajne povolilo vydanie len jedného albumu aj napriek tomu, že nahrala viacero ďalších nahrávok vhodných pre trh.

Interpretka sa pokúša odvolať na takzvané „pravidlo siedmich rokov“ v kalifornskom zákonníku práce, ktoré umožňuje umelcom uvoľniť sa od ich zmlúv so spoločnosťami po siedmich rokoch od začatia spolupráce. Ak by jej žiadosť neprešla, so spoločnosťou by musela zostať do roku 2019.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #Rita Ora #vydavateľstvo #Roc Nation

+ Dnes na vyprážané, mastné jedlá zabudnite, doprajte si niečo ľahšie.
Vaša tvrdá práca a odhodlanie budú čoskoro...

+ Sny sa vám môžu splniť, len musíte tomuto stavu pomôcť aj vy sama.
Networking je dôležitý, nové kontakty otvoria...