Kesha neuspela so žalobou voči svojmu producentovi

Súd v New Yorku nevyhovel žiadosti americkej speváčky Keshe, aby ukončil kontrakt s jej producentom Dr. Lukeom.

21.02.2016 13:00
Popová speváčka Kesha odchádza zo súdu v New... Foto: ,
Popová speváčka Kesha odchádza zo súdu v New Yorku.
debata

Dvadsaťosemročná rodáčka z Los Angeles ho predvlani obvinila zo sexuálneho zneužitia a následného fyzického, verbálneho a emocionálneho týrania, pričom sa tieto udalosti mali začať krátko po tom, čo ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho vydavateľstvom.

Producent ju údajne nútil užívať drogy a alkohol, aby sa nebránila jeho sexuálnym návrhom. Kesha taktiež vyhlásila, že za jej poruchy stravovania, pre ktoré začiatkom roka 2014 skončila na liečení, môže práve on.

Sudkyňa Shirley Werner Kornreich však v piatok počas pojednávania uviedla, že nevydá predbežné nariadenie, ktoré by viedlo k ukončeniu spolupráce interpretky a Dr. Lukea. Okrem toho upozornila na nedostatok dôkazov, ktoré by obvinenia speváčky potvrdili. Zároveň sa oprela o vyjadrenie spoločnosti Sony, pod ktorú vydavateľstvo Dr. Lukea patrí, že Keshe umožnili nahrávať aj bez zapojenia Dr. Lukea, no ona ponuku odmietala.

Samotný Dr. Luke, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, obvinenia speváčky odmieta, pričom na ne zareagoval vlastnou žalobou. V nej speváčku a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti. Zároveň tvrdil, že Kesha sa prostredníctvom súdu snaží ukončiť exkluzívnu pracovnú zmluvu.

Počas piatkového pojednávania sa pred budovou súdu stretli podporovatelia interpretky. Podporu jej neskôr vyjadrilo viacero speváčok vrátane Lady Gaga či Lorde.

debata chyba
Viac na túto tému: #súd #žaloba #Kesha #manažér #Dr. Luke

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...