Zuzana Mauréry: Hřebejk hercom nešliape na päty

Slovenská herečka Zuzana Mauréry si pochvaľuje spoluprácu na pripravovanom filme Jana Hřebejka Učiteľka, ktorý by mal čoskoro uzrieť svetlo sveta.

03.03.2016 00:00
Zuzana Mauréry Foto:
Herečka Zuzana Mauréry.
debata

"Nakrúcanie Učiteľky bola rýchla, no zaujímavá práca. Pôvodne ju chceli tvorcovia urobiť ako televízny film, ale pôjde nakoniec aj do kín, takže sa z toho tešíme. Bola to celkom krátka výroba, dvadsať filmovacích dní. Taká príjemná rýchlovka,“ povedala.

Obľúbený režisér je podľa jej slov k hercom na pľaci veľmi tolerantný a príjemný. „Honza Hřebejk nie je ten typ režiséra, ktorý by vám šliapal na päty, len nás po celý čas pozoroval a tak jemne usmerňoval. Myslím, že nás tak trochu skúmal, čo mu ponúkneme a z toho komponoval výslednú farbu príbehu. Okrem Csongora Kassaia nikoho z nás nepoznal, boli sme preňho celkom noví ľudia,“ poznamenala.

„Aj na kamerovkách, keď si nás s pánom scenáristom Jarchovským vyberali, nám nik k charakteristike postáv nič nevysvetľoval, čo bolo pre mňa trochu nezvyčajné, ale nakoniec veľmi príjemné. Postavy v scenári boli podľa mňa veľmi dobre napísané, takže v konečnom dôsledku ani nebolo čo vysvetľovať. Bolo príjemné cítiť, že stvárneniu postavy, ktoré mu ponúkame, dôveruje a môže sa na nás na pľaci spoľahnúť,“ dodala 47-ročná Bratislavčanka, ktorá sa vraj snažila príbeh svojej postavy od začiatku držať na hrane medzi komédiou a drámou. „Celý príbeh bol podľa mňa koncipovaný tak, že do poslednej chvíle neviete, či to bude vlastne komédia alebo dráma, tak som sa to snažila na tej hrane držať a som zvedavá, čo z toho režisér vyberie a aký pocit z filmu bude prioritný. Príbeh, ktorý sa odohráva na základnej skole v osemdesiatych rokoch, je príbehom vdovy po ruskom armádnom generálovi, ktorý pán Jarchovský skutočne ako dieťa zažil. Pre tých, ktorí v tých rokoch drali lavice, to teda bude možno dráma, pre súčasníkov možno komédia… Uvidíme,“ uzavrela sympatická tmavovláska.

debata chyba
Viac na túto tému: #učiteľka #Zuzana Mauréry

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...