Na Zoe Saldanu sa zniesla vlna kritiky, úloha vo filme jej vraj nesedí

Podľa kritiky verejnosti sa herečka nehodí na stvárnenie legendárnej afroamerickej speváčky v očakávanom filme Nina.

04.03.2016 17:00
Zoe Saldana Foto: ,
Herečka Zoe Saldana pózuje fotografom.
debata (1)

Prezident distribučnej spoločnosti RLJ Entertainment Robert L. Johnson podporil herečku Zoe Saldanu, voči ktorej sa spustila vlna kritiky za účinkovanie v snímke o americkej speváčke Nine Simone. Fanúšikovia a fanúšičky legendárnej interpretky tvrdia, že 37-ročná Saldana, ktorej otec bol z Dominikánskej republiky a matka z Portorika, nie je vhodná na stvárnenie zosnulej afroamerickej hudobníčky. „Najdôležitejšie je, aby kreativitu alebo kvalitu výkonu nesúdili na základe farby pleti, príslušnosti k etniku alebo fyzických vlastností,“ uviedol Johnson.

Negatívne príspevky sa objavili na sociálnych sieťach po tom, ako tento týždeň zverejnili trailer a plagát filmu Nina. „To im trvalo tak dlho, aby spravili toto? V pekle má tento film rezervované špeciálne miesto. Ten make up, ten hlas. Táto sračka vyzerá naozaj hnusne,“ uviedol na Facebooku Aaron Overfield, správca oficiálnej webstránky www.ninasimone.com.

S obsadením Saldany však verejnosť nebola spokojná hneď po ohlásení predstaviteľky hlavnej postavy v roku 2012. Nespokojnosť vtedy vyjadrila prostredníctvom Facebooku aj speváčkina dcéra Simone Kelly. „Mám rada Zoe Saldanu, všetci ju máme radi. Od Avatara až po Colombianu (filmy, v ktorých si zahrala, pozn. SITA). Videla som tieto snímky niekoľko ráz. Ale nie každý projekt je pre každého. A viem, čo by si o tom myslela moja matka,“ uviedla vtedy Kelly, ktorá by v hlavnej úlohe rada videla Violu Davis alebo Kimberly Elise. Saldana pritom nahradila v snímke Mary J. Blige, ktorá účinkovanie odmietla z časových dôvodov.

Film Nina sa dostane do amerických kín 22. apríla. O réžiu aj scenár sa postarala Cynthia Mort. V životopisnej dráme, ktorá sa bude sústrediť najmä na posledných osem rokov života speváčky a bojovníčky za ľudské práva, sa objavia aj David Oyelowo, Mike Epps, Ronald Guttman, Mary Pat Gleason či Ella Thomas.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zoe Saldana #Nina

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....