Celeste Buckingham: Žila som v akejsi bubline, teraz je to iné

Známe tváre sa tešia na koncert Hudba bez bariér, projekt podporili Martausová i Buckingham.

17.03.2016 00:00
Celeste Buckingham Foto:
Speváčka Celeste Buckingham na zábere z nakrúcania klipu Hello.
debata (1)

Réžiu aprílového koncertu zastreší dvojica Martin Hudák a Peter Skaličan, ktorí návštevníkom sľubujú atraktívnu šou a bohatý program. „Môžete sa tešiť na koncert, ktorý bude vyzerať pekne nielen po obsahovej, ale aj po vizuálnej stránke,“ povedal počas tlačovej konferencie Martin Hudák. „Jedná sa o skvelú myšlienku a skvelé vystúpenia, veríme, že sa to ľuďom bude páčiť,“ dodal.

Na koncert sa tešia mnohí známi hudobníci. Priazeň a podporu dobrej myšlienke prejavila i speváčka Celeste Buckingham či pesničkárka Sima Martausová, ktorá sa na pódiu v rámci spomínaného projektu predstaví po prvý raz. Medzi vystupujúcimi nebude chýbať ani rapper Bekim, ktorý hendikep zažíva na vlastnej koži. „Ja sám som človek, ktorý kedysi potreboval pomoc a už ju nepotrebujem a som rád, že ju teraz môžem niekomu poskytnúť na oplátku zas ja. Ide o peknú myšlienku, ktorú treba podporiť,“ povedal.

Prirodzenú túžbu pomáhať slabším prejavila i Martausová. „Ja si stále uvedomujem, že som v tomto živote dostala viac, ako by som si priala alebo ako by som čakala, že naozaj mám veľa darov – chodím, vidím, počujem, som zdravá a šťastná a ono to je podľa mňa schválne tak zariadené, že tí, čo majú veľa, sú tu na to, aby pomohli tým, ktorí veľa nemajú alebo ktorým niečo chýba, takže mi to príde také prirodzené, že som svojou troškou – že viem skladať pesničky a viem spievať – mohla prispieť k takejto krásnej myšlienke,“ poznamenala mladá speváčka.

Radosť z projektu s ňou zdieľa i Celeste Buckingham, ktorej projekt vraj ukázal zmysel jej tvorby. „V poslednej dobe som sa v tom hudobnom biznise strácala, žila som v takej bublinke a som šťastná, že teraz môžem robiť aj niečo, čo je zmysluplnejšie ako to, čo som robila posledných pár mesiacov. To neznamená, že si nevážim to, čo robím, ale ako speváčka a skladateľka stále viac vnímam, že jediný význam, ktorý moja tvorba má, je ten, že sa moja hudba dotkne srdca niekoho druhého a že má na niekoho dobrý vplyv – či už tým, že mu počas dňa zlepší náladu alebo – ako na takejto akcii – že môže niekoho podporiť, nielen pocitovo a emocionálne, ale aj materiálne. Som veľmi rada, že sa takéto veci na Slovensku dejú a som vďačná, že môžem byť súčasťou niečoho takého,“ podotkla Buckingham.

Na koncert nadviaže letná benefičná cyklotour, na ktorú sa podľa slov organizátorov chystá i bývalá premiérka SR Iveta Radičová. Avizovaný aprílový koncert by zároveň podľa slov hlavného organizátora a šéfa OZ Parasport24 Miroslava Buľovského zároveň nemal byť posledný – podobný koncert už totiž plánujú i v polovici októbra v Košiciach. Záštitu nad aprílovým koncertom Hudba bez bariér prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Celeste Buckingham #Sima Martausová #Hudba bez bariér

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....