West aj Goulding tiahnu do boja s chudobou. Ako? Predsa hudbou

Americký rapper a producent Kanye West a anglická speváčka Ellie Goulding sa budú podieľať na nahrávaní albumu Metamorphoses občianskej organizácie Global Citizen, ktorej činnosť sa snaží zamedziť extrémnej chudobe vo svete.

20.03.2016 13:46
Speváčka Ellie Goulding Foto:
Speváčka Ellie Goulding
debata

Interpreti sa do projektu pridali spolu s americkou indie formáciou The National či britskou folk-rockovou kapelou Mumford & Sons. Producentom nahrávky bude Ben Lovett z poslednej menovanej skupiny.

Mala by obsahovať 12 piesní. Tie budú vznikať zo zozbieraných textov a príbehov aktivistov, fanúšikov a iných záujemcov, ktorí ich môžu prostredníctvom webstránky organizácie posielať do 31. marca. Svoje básne, úvahy a iné prejavy môžu napísať v akomkoľvek jazyku.

„Umelci zapojení do tohto projektu sú jedni z najoriginál­nejších umelcov na svete. Hudobníci ako Kanye West a The National robia niečo celosvetovo prospešné. A títo nesmierne kreatívni ľudia sa chystajú prezentovať neuveriteľné príspevky od ľudí z celého sveta,“ uviedol Lovett.

Činnosť Global Citizen každoročne podporujú hudobníci a iné celebrity na rovnomennom festivale, ktorý sa koná v newyorskom Central Parku. Počas minuloročného podujatia vystúpili napríklad Ed Sheeran, Beyoncé alebo Coldplay, pričom svoju podporu prejavili napríklad aj herečky Laverne Cox, Kerry Washington či Katie Holmes.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kanye West #album #chudoba #Ellie Goulding

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...