Nauč sa písať, odkazovali vraj autorke Harryho Pottera z vydavateľstiev

Britská autorka J. K. Rowling zverejnila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter fotografiu zamietavých listov od vydavateľstiev.

28.03.2016 10:30
J.K. Rowling Foto:
Speisovateľka J. K. Rowling na archívnom zábere.
debata

Spoločnosti v nich spisovateľke vystupujúcej pod pseudonymom Robert Galbraith adresovali odmietnutia jej knižného titulu Volanie kukučky, ktorý napriek tomu v roku 2013 vydala pod už spomínaným menom.

Päťdesiatročná rodáčka z mesta Yate chcela svojim počinom inšpirovať nádejných spisovateľov a spisovateľky, ktorým sa nedarí publikovať vlastné diela. Ako sama uviedla, zamietavé odpovede neuverejnila z pomsty. Práve z toho dôvodu vymazala podpisy zástupcov vydavateľstiev. V jednom so spomínaných listov autorke príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi radia prihlásiť sa na kurz písania, v ďalšom jej odkazujú, že momentálne nevydávajú nové návrhy.

J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších autoriek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku.

Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Pre dospelých napísala román Prázdne miesto (2012) a pod spomínaným pseudonymom Robert Galbraith vydala romány Volanie kukučky a Hodvábnik (2014), ktoré vyšli aj v slovenskom preklade. Tretiu knihu zo série pod názvom Career of Evil vydala 20. októbra minulého roka, pričom slovenský preklad s názvom V službách zla by na Slovensku mal vyjsť tento rok na jar.

debata chyba
Viac na túto tému: #odpoveď #Robert Galbraight #J.K. Rowlingová #rukopis

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...