DNA testy krvi speváka Princa súd povolil

Podľa sudcu Kevina Eida môžu počas delenia majetku zosnulého hudobníka nastať komplikácie v otázke rodičovstva.

07.05.2016 18:00
Prince Foto: ,
Spevák Prince v roku 2008 účinkoval aj na festivale Coachella.
debata

Súd v okrese Carver v štáte Minnesota povolil použitie krvi zosnulého speváka a hudobníka Princa na DNA testy v prípade, že by sa do dedičského konania prihlásila osoba tvrdiaca, že je potomkom hudobnej legendy. Muzikant mal počas života len jedného syna, ktorý však krátko po narodení zomrel. Ako však v piatok uviedol sudca Kevin Eide, počas dedičského konania môžu nastať komplikácie v otázke rodičovstva, a preto umožnil banke Bremen, ktorá v súčasnosti dohliada na Princov majetok, “analyzovať jeho krv vrátane vykonania genetických testov a ďalších analýz potrebných pre správu spevákovej pozostalosti”.

Proces delenia Princovho majetku sa začal začiatkom mája. Legendárny interpret podľa jeho sestry Tyky Nelson nezanechal po sebe poslednú vôľu, no sudca Eide vyhlásil, že sa dokument zatiaľ iba nenašiel. Zároveň za dedičov, ak sa posledná vôľa nenájde, uznal okrem Nelson aj Princových piatich nevlastných súrodencov.

Telo rodáka z Minneapolisu v štáte Minnesota našli 21. apríla vo výťahu v jeho dome v Chanhassene. Príčina úmrtia zatiaľ nie je známa. Jeho pozostatky krátko po pitve spopolnili a následne sa v Paisley Park Studios v spomínanom Chanhassene uskutočnila posledná rozlúčka s hudobníkom, ktorý sa dožil 57 rokov. Neskôr úrady informovali, že Prince mal v čase úmrtia v tele liek proti bolesti. Okrem toho mal vraj veľmi málo červených krviniek, čo naznačuje, že bol chorý. Pred hudobníkovou smrťou sa pritom objavili informácie, podľa ktorých už dlhšie bojoval s chrípkou. Oficiálne výsledky pitvy a toxikologických testov budú známe neskôr. Do vyšetrovania spevákovho úmrtia sa pritom zapojili federálne úrady, vrátane Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami (DEA). Ich úlohou je skúmať nelegálne užívanie či prípadné nelegálne obchodovanie s liekmi na predpis.

debata chyba
Viac na túto tému: #test #Prince #DNA

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...