Shia LaBeouf nabáda ľudí: Nájdite ma a odvezte, kam chcete

Americký herec Shia LaBeouf prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter zverejňuje súradnice miest, na ktorých sa nachádza.

26.05.2016 08:20
Herec Shia LaBeouf na archívnej snímke. Foto: ,
Herec Shia LaBeouf na archívnej snímke.
debata

Robí to v rámci nového performance art projektu #TakeMeAnywhere (v preklade Vezmi ma kamkoľvek, pozn. SITA.), na ktorom spolupracuje s fínskou umelkyňou Nastjou Säde Rönkkö a Angličanom Lukeom Turnerom. Od 23. mája do 23. júna trojica cestuje z mesta Lyons v Colorade po USA, pričom im pri doprave pomáhajú bežní ľudia, ktorí sa do projektu môžu zapojiť. Ktokoľvek príde prvý na miesto, ktorého súradnice napísali, a ponúkne im odvoz, môže ich vziať, kamkoľvek sa rozhodne. Záujemcovia môžu mapovať ich pohyb aj prostredníctvom webstránky takemeanywhere­.vice.com.

Projekt vzniká pod záštitou Boulder Museum of Contemporary Art v Colorade a Fínskeho inštitútu v Londýne, kde umelci po jeho ukončení premietnu dokument z miest, ktoré navštívili. Projekt podporujú aj magazín Vice a organizácia Frame Contemporary Art Finland. Pre 29-ročného rodáka z Los Angeles nie je #TakeMeAnywhere, ktorý je podľa jeho slov o vytváraní priateľstiev s ľuďmi, prvým hraným umeleckým projektom. V minulosti si otvoril call centrum v galérii v Liverpoole, ukázal sa s papierovým vreckom na hlave s nápisom „Už nie som slávny“ na premietaní filmu Nymfomanka (2013) v Berlíne alebo streamoval na internete, ako pozerá všetky svoje filmy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Shia LaBeouf ##TakeMeAnywhere

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....