Ružový pochod prilákal 5 tisíc ľudí, priniesol zaujímavé prvenstvo

Známe tváre a nadšení podporovatelia AVON pochodu proti rakovine prsníka v sobotu zaplavili ulice hlavného mesta. Výsledok? Na boj s rakovinou sa vyzbieralo 34 tisíc eur.

18.06.2016 20:00
AVON Pochod 9 Foto:
V Bratislave sa v sobotu, 18. júna, bojovalo za zdravé prsia. AVON pochodu sa zúčastnilo vyše 5 000 ľudí.
debata (5)

Júnová sobota prilákala na 8. ročník AVON pochodu vyše päť tisíc ľudí. Výborná atmosféra, o ktorú sa na pódiu starala moderátorská dvojica Hana Rapantová a Vlado Voštinár, sa poľahky preniesla na všetkých účastníkov na námestí Eurovea.

O dobrú náladu sa z pódia postarali aj speváci a skupiny ako Ema Drobná, Beáta Dubasová so skupinou, Vidiek, Gladiátor či Samuel Tomeček. Medzi pochodujúcimi boli tradične Maroš Kramár, Nora Beňačková, Karin Habšudová, Zlatica Puškárová, Kveta Horváthová a mnohí ďalší.

18. júna sa v Bratislave konal AVON pochod... Foto: SITA/AP
BRATISLAVA: Pochod proti rakovine prsníka 18. júna sa v Bratislave konal AVON pochod proti rakovine prsníka.
Ružový pochod tentokrát so sebou priniesol aj zaujímavé prvenstvo. Stal sa prvým podujatím, počas ktorého prešlo po zrekonštruovanom Starom moste viac ako 5-tisíc ľudí. Vďaka predaju tričiek proti rakovine prsníka, ktoré navrhla dizajnérka Mirka Horká, sa podarilo vyzbierať 34 tisíc eur. Peniaze poputujú občianskemu združeniu Zdravá žena na programy prevencie a pomoci pre pacientky s rakovinou prsníka.
V Bratislave sa v sobotu, 18. júna, bojovalo za...
V Bratislave sa v sobotu, 18. júna, bojovalo za...
+5V Bratislave sa v sobotu, 18. júna, bojovalo za...
Moderátorka Hana Rapantová patrí k tým tváram podujatia, ktoré akciu podporujú najdlhšie. „Napriek tomu, že som bola naozaj prvá a moja spolupráca s Avonom trvá 15 rokov, pochod je každoročne obohacujúcou skúsenosťou. Vždy stretnem nové tváre a spoznám nové príbehy, ktoré sú silné a zároveň povzbudivé. Vidieť, že z roka na rok pribúda ľudí, pacientok, ktoré sú ochotné o svojej diagnóze rozprávať. A tým dodávajú silu iným. Sme na dobrej ceste, lebo stále viac a viac žien prekonáva aspoň primárny strach zájsť k lekárovi a odhaliť diagnózu,“ opisuje moderátorka.
V Bratislave sa v sobotu, 18. júna, bojovalo za... Foto: AVON
AVON Pochod 7 V Bratislave sa v sobotu, 18. júna, bojovalo za zdravé prsia. AVON pochodu sa zúčastnilo vyše 5 000 ľudí.

S Rapantovou prišiel na pochod aj jej manžel. „Hoci je Holanďan, bol na tejto akcii už niekoľkokrát a ja som rada, že ma sprevádza. Aj preňho je podujatie nesmierne emotívne, pretože jeho otec zomrel na rakovinu. Mám tu aj sestru, takže sme sa vybrali na pochod ako rodina,“ dodala Rapantová.

Pochod prišla podporiť aj moderátorka Kvetka Horváthová. „Pre mňa je pochod miestom, kde stretnem veľmi silné ženy. Vypočujem si ich príbehy, ktoré inšpirujú nielen mňa. Teší ma, že pochod má skvelé meno a silu, že každoročne naň prichádzajú noví a noví ľudia,“ povedala Horváthová.

Nie krátku trasu prešla v sobotu aj niekdajšia televízna hlásateľka, Nora Beňačková. „Hoci organizátori hovorili, že trasa je tento rok len o čosi dlhšia ako predošlý, mne sa zdala byť dlhá poriadne. Ráno ma ‚seklo‘, čo mi spôsobilo isté problémy. Atmosféra a energia pochodu mi však pomohla prísť do cieľa, som spokojná, pretože som opäť stretla množsvo úžasných žien, s niektorými som sa poznala už z minulých rokov,“ dodala.

V Bratislave sa v sobotu, 18. júna, bojovalo za... Foto: AVON
AVON Pochod 10 V Bratislave sa v sobotu, 18. júna, bojovalo za zdravé prsia. AVON pochodu sa zúčastnilo vyše 5 000 ľudí. Pani Anka (druhá zľava), sa stala tento rok jednou z tvárí pochodu.

Jednou z tvárí pochodu bola aj pani Anka, ktorá sa tento rok zapojila do kampane. Ako prezradila, na rakovinu ochorela v roku 2006. Chorobu porazila a teraz odovzdáva energiu iným pacientkam. „Súhlasila som s tým, že budem tvárou pochodu, hoci spočiatku som váhala. Predsa len, ísť s kožou na trh je občas riskantné. Ale rozhodne neľutujem, už len preto, aby som povedala ženám, že sa dá žiť aj s touto chorou. A nikdy netreba prestať mať rada samú seba. To je pre mňa dôležitý odkaz,“ povedala.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Kveta Horváthová #Hana Rapantová #Avon pochod 2016 #Vlado Voštinár

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....