Úspech zaručený? Steven Spielberg chňapol po tutovke

Americký režisér Steven Spielberg pripravuje remake slávneho filmového muzikálu West Side Story (1961).

19.06.2016 15:30
Režisér Steven Spielberg a jeho manželka Kate... Foto: ,
Režisér Steven Spielberg a jeho manželka Kate Capshaw.
debata

Šesťdesiatdeväťroč­ný rodák z Cincinnati v Ohiu to potvrdil v rozhovore pre americký týždenník The Hollywood Reporter. Scenár má na starosti Tony Kushner, ktorý so Spielbergom pracoval aj na historickom trileri Mníchov (2005) a historickej životopisnej dráme Lincoln (2012).

Filmový muzikál West Side Story režírovali Jerome Robbins a Robert Wise. V snímke sa predstavili Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno, Ned Glass a mnohí ďalší. Kultový film získal desať Oscarov z jedenástich nominácií.

Steven Spielberg má dva Oscary za réžiu filmov Schindlerov zoznam (1993) a Zachráňte vojaka Ryana (1998). Tretiu cenu americkej Akadémie filmových umení a vied získal ako producent Schindlerovho zoznamu v kategórii Najlepší film. Okrem toho mu Akademici v roku 1987 udelili Irving G. Thalberg Memorial Award, považovanú za najvyššie uznanie, aké môže získať filmový producent. Preslávil sa aj vďaka filmovej sérii o Indianovi Jonesovi – Dobyvatelia stratenej archy (1981), Indiana Jones a Chrám skazy (1984), Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989) a Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky (2008).

debata chyba
Viac na túto tému: #Steven Spielberg #West Side Story

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...