Škandalózne nahé fotky hviezd! Heslá od celebrít vylákali podvodom

Muž podozrivý z krádeže súkromných fotografií a videí viacerých celebrít, ktoré sa v roku 2014 dostali na internet, sa priznal.

03.07.2016 12:00
Jennifer Lawrence Foto: ,
Aj herečka Jennifer Lawrence sa v roku 2014 stala obeťou hackerského útoku.
debata

Zábery nahých herečiek a speváčok ako Jennifer Lawrence, Kate Upton, Kirsten Dunst, Avril Lavigne, Cara Delevingne, Jenny McCarthy alebo Kaley Cuoco vtedy zverejnil na portáli 4Chan neznámy heker.

Podľa piatkového vyhlásenia losangeleskej prokuratúry páchateľom je 28-ročný Edward Majerczyk, pričom ide už o druhého obvineného muža v tomto prípade. V marci tohto roka priznal vinu aj istý Ryan Collins.

Majerczyk v rámci priznania vysvetlil, že k súkromným fotografiám celebrít sa dostal prostredníctvom phishingu. Obetiam zasielal e-maily, ktoré pripomínali oficiálnu komunikáciu spoločností Apple a Google. Po tom, čo adresáti na e-mail reagovali, Majerczyk získal prístup k ich účtom a heslám.

Podľa dokumentu sa takto dostal až k tristo účtom na službách iCloud a Gmail, pričom aspoň tridsať z nich patrilo známym osobnostiam. Napriek tomu sa vyšetrovateľom nepodarilo nájsť žiadne dôkazy o tom, že Majerczyk rovnako ako Collins stáli aj za zverejnením a šírením ukradnutých fotografií. Za prečiny hackerstva a zneužitia informácií im hrozí trest odňatia slobody na maximálne päť rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #fotografie #nahota #hacker #priznanie #video

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...