Aj Švédsko si užilo veľkolepú slávnosť! Princ Alexander je už pokrstený

Chlapec, ktorý sa narodil 19. apríla, je synom princa Carla Philipa a jeho manželky, princeznej Sofie.

10.09.2016 10:00
SWEDEN-ROYALS/ Foto: ,
Švédskeho princa Alexandra, ktorý je synom princa Carla Philipa a jeho manželky, princeznej Sofie, pokrstili v piatok v kaplnke kráľovského paláca Drottningholm pri Štokholme.
debata

Švédskeho princa Alexandra pokrstili v piatok v kaplnke kráľovského paláca Drottningholm pri Štokholme. Princ Alexander sa narodil 19. apríla a je piaty v poradí nástupníctva na švédsky kráľovský trón.

Princ Alexander bol odetý v tradičnom krstovom rúchu krémovej farby, v ktorom v minulosti pokrstili viacerých členov švédskej panovníckej rodiny vrátane jeho otca. Malého nástupníka na trón pokrstili tradične vodou z prameňa, ktorý vyviera na ostrove Öland. Krst viedla arcibiskupka Antje Jackelén, asistoval jej biskup Johan Dalman a kráľovský kaplán Michael Bjerkhagen. S prejavom vystúpili princova krstná matka, princezná Viktória a jej brat Carl Philip. Po obrade ukázali rodičia svojho pokrsteného potomka gratulantom a spolu so sprievodom sa presunuli do paláca na banket a súkromný obed. Kráľovská rodina zároveň zapózovala pre nové oficiálne fotografie.

Švédskeho princa Alexandra, ktorý je synom... Foto: Reuters, TT NEWS AGENCY
SWEDEN-ROYALS/ Švédskeho princa Alexandra, ktorý je synom princa Carla Philipa a jeho manželky, princeznej Sofie, pokrstili v piatok v kaplnke kráľovského paláca Drottningholm pri Štokholme.
Tridsaťsedemročný Carl Philip sa s o šesť rokov mladšou Sofiou Kristinou Hellqvist, ktorá sa živila ako modelka a účinkovala aj v reality show švédskej televízie TV4, zoznámil v roku 2010. O štyri roky neskôr dvojica potvrdila zasnúbenie. Zosobášili sa v júni 2015. Sofii po svadbe udelili titul princezná a tiež vojvodkyňa z Värmlandu.
V Štokholme pokrstili princa Alexandra.
V Štokholme pokrstili princa Alexandra.
+2Švédskeho princa Alexandra, ktorý je synom...
Princ Carl Philip je jediným synom švédskeho kráľa Karola XVI. Gustáva. Je druhým v rámci nástupníctva na trón po sestre Viktórii. Švédsko totiž ešte v roku 1980 pozmenilo ústavu tak, aby sa následníkom trónu automaticky stal prvý kráľovský potomok, a to bez ohľadu na pohlavie. Až dovtedy takýto nárok prislúchal výlučne mužským kráľovským potomkom.
debata chyba
Viac na túto tému: #krst #Švédsko #Alexander

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...