Ďalšie trápenie Toni Braxtovej! Bojuje s ťažkou chorobou imunity

Americkú r'n'b speváčku Toni Braxton v pondelok prepustili z nemocnice v Los Angeles, kde ju hospitalizovali pre zdravotné problémy spôsobené lupusom.

04.10.2016 16:35
Na akcii sa objavila aj speváčka Toni Braxton. Foto: ,
Speváčka Toni Braxton na archívnom zábere.
debata

“Toni odpočíva doma a je v poriadku. Pár dní bola v nemocnici, kde bola na liečení lupusu,“ vyjadril sa hudobníčkin zástupca pre magazín The Hollywood Reporter.

O hospitalizácii 48-ročnej interpretky informoval v pondelok portál TMZ, podľa ktorého bola vo vážnom stave a jej priateľ, rapper Birdman, vycestoval z New Yorku, aby mohol byť s ňou. Speváčkin zástupca však vyvrátil, že situácia bola vážna, dodal ale, že lupus je vážne ochorenie a musia ho neprestajne monitorovať. “Prepustili ju z nemocnice a začína skúšať na nadchádzajúce turné,“ uviedol.

Rodáčka z Marylandu sa po prvý raz verejne vyjadrila o problémoch s lupusom v roku 2010. Okrem spomínanej autoimunitnej choroby, na ktorú zomrel jej strýko, sa musela držiteľka siedmich Grammy vyrovnať s viacerými zdravotnými problémami.

V minulosti jej museli z prsníka vyoperovať nezhubný nádor, liečila sa tiež na zápal osrdcovníka, pre mikrovaskulárnu angínu musela zase predčasne prerušiť angažmán v istom lasvegaskom hoteli a v roku 2012 ju hospitalizovali pre problémy s krvnými zrazeninami.

Systémový lupus je celoživotné autoimunitné ochorenie, pri ktorom imunita nebojuje proti cudzorodým látkam, ale začne tvoriť protilátky namierené proti vlastným tkanivám. Lupus sa môže prejavovať u každého pacienta úplne inak. U niektorých ľudí jeho prejavy vidieť navonok – vo forme kožných vyrážok, vypadaných vlasov, fľakov na nechtoch, kým u iných prejavy na prvý pohľad nevidieť, no pritom môžu byť postihnuté životne dôležité orgány.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Toni Braxton #lupus

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...