V centre pozornosti? To nie je pre mňa, tvrdí hviezda Všetko alebo nič

Česká herečka Klára Issová sa podľa vlastných slov cíti najlepšie, keď môže byť počas nakrúcania nenápadná a nemieria na ňu z každej strany svetlá reflektorov.

27.01.2017 08:20
Česká herečka Klára Issová. Foto:
Česká herečka Klára Issová.
debata

„Aj keď som herečka, nemusím byť práve tá, čo na seba vždy najviac upozorňuje. Radšej sa zladím s okolím a pozorujem druhých,“ povedala v rozhovore.

Extrovertné komediálne roly jej vraj doslova naháňajú strach, hoci nedávno jednu stvárnila vo filme Všetko alebo nič, kde si zahrala po boku Táni Pauhofovej jej najlepšiu kamarátku. „Väčšina ľudí ma pozná skôr zo smutnejších, pokojnejších a dramatickejších úloh. Táto poloha mi je aj prirodzenejšia. Keď ma obsadia do nejakej extrovertnej úlohy, musím vždy najprv prekonať ten strašný strach a ostych. Samozrejme, nastali aj chvíle, keď som mala stvárniť práve tú najhlasnejšiu a tú, čo najviac gestikuluje a upozorňuje na seba, a keď sa prekonám, tak ma to vždy napokon aj baví a zakaždým sa od tej postavy naučím aj niečo pre svoj život – napríklad, že treba brať veci s nadhľadom a nie tak vážne,“ podotkla.

Známa herečka má vraj i niekoľko grifov, ako sa pred nakrúcaním v prípade potreby upokojiť. „Keď mám pred točením stres, tak si len hovorím ‚Veď ide o prd, tak si to zahraj!‘ Alebo si dávam v hlave všelijaké protiúlohy. Napríklad si hovorím, že ‚Tak a teraz to zahrám tak, aby sa nikto nezasmial!‘ Často sa totiž ľudia zo štábu už nebavia, nudia sa alebo sú unavení a vy to stále musíte zahrať autenticky a ľahko, ako keby ste to hrali po prvý raz. To je fakt náročné,“ uzavrela Issová.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #extrovert #rola #pozornosť #komédia #Klára Issová

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...