Prvýkrát na verejnosti! Polanski zašiel na koncert manželky

Slávny filmový režisér Roman Polanski, ktorému hrozilo vydanie na trestné stíhanie do USA, sa v sobotu večer objavil na verejnosti prvýkrát od jeho prepustenia z domáceho väzenia.

18.07.2010 13:30
Roman Polanski Foto:
Režisér Roman Polanski.
debata

Polanski pricestoval na hudobný festival vo švajčiarskom Montreaux a novinárom sa ho podarilo odfotiť pri chate zakladateľa festivalu Clauda Nobsa, niekoľko hodín pred koncertom jeho manželky, speváčky Emmanuelle Seigner.
Denník 24 Heures priniesol na svojej internetovej stránke fotografiu 76-ročného Polanského pri kolesách čierneho vozidla Range Rover.

V sobotňajšom interview pre švajčiarsku televíziu, z ktorého časť odvysielala televízia France-2, Polanski poďakoval miliónom ľudí, ktorí mu vyjadrovali podporu počas deviatich mesiacov, keď bol zadržiavaný.

„Chcel by som tiež poďakovať aj svojej manželke Emmanuelle a svojim deťom, bez ktorých by som si nebol schopný zachovať dôstojnosť a vytrvalosť,“ povedal.

Ako uviedol, jeho syn dostal „privilégium“ sňať mu elektronický náramok, ktorý filmárovi švajčiarske úrady nariadili nosiť, kým bol v domácom väzení.

Režisér kultových filmov ako Čínska štvrť alebo Rosemary má dieťa opustil územie USA ešte v roku 1978 po tom, ako ho súd usvedčil zo sexuálneho vzťahu s 13-ročným dievčaťom. Jeho vtedajšia obeť žalobu dávno stiahla a Polanskému nielen verejne odpustila, ale aj opakovane žiadala o ukončenie jeho trestného stíhania. Americkú justíciu to však nepresvedčilo.

debata chyba

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...