Pokušenie z kláštora: Kristína Koprdová zvládla i zvádzanie mnícha

O príležitosti, ktorú dostala, môžu mnohé mladé herečky len snívať. Kristína Koprdová si zahrala v celovečernom filme Legenda o lietajúcom Cypriánovi. A režisérku Marianu Čengel Solčanskú očarila tak, že spolupracovali už na dvoch projektoch.

29.07.2010 03:24
Kristína Koprdová Foto:
Herečka Kristína Koprdová stvárnila vo filme jednu z dvojice ženských postáv.
debata

„Mariana pôvodne robila kasting na postavu v Maďarsku, ale asi tam nenašla nikoho vhodného. Potom skúsila šťastie na konzervatóriu Dezidera Kardoša, kde som v tom čase študovala. Zrazili sme sa vo dverách a asi som sa jej hodila typovo na danú postavu. Tak nejako to celé vzniklo,“ prezradila pre Pravda.sk Koprdová, ako vlastne vyzeral „kasting“ na postavu mladučkej šľachtičnej, ktorá zamieri do kláštora s prosbou vyliečiť svojho zraneného otca.

Jedna z mála ženských postáv vo filme je akýmsi symbolom narušenia pokojného života aj pokušením zároveň. Pri ilustrácii sa režisérka Mariana Čengel Solčanská nevyhla ani kratučkej erotickej scéne, v ktorej hrdinka zvádza mnícha. „Podobné scény sa netočia jednoducho ani pre človeka, ktorý sa má odhaliť, ani pre toho, ktorý to má sledovať. Ale treba sa odosobniť. Je to práca a tak by to mal herec vnímať,“ myslí si mladá herečka.

Jej prístup a herecký výraz si očividne režisérku Solčanskú. Koprdová s ňou už nakrútila aj druhý film – televíznu snímku Obhliadka, ktorá vznikla pre STV. „Počas nakrúcania Cypriána sme sa veľmi zblížili. Veľa sme sa o postave zhovárali, hovorili sme o svojich predstavách. Mariana je človek, ktorý presne vie, ako na herca, aby z neho dostala to, čo chce na obraze vidieť. V tomto je úplne úžasná,“ pochvaľuje si Koprdová.

Herečka Kristína Koprdová vo filme Legenda o... Foto: SPI International
Kristína Koprdová Herečka Kristína Koprdová vo filme Legenda o lietajúcom Cypriánovi.

Hrdá je však aj na spoluprácu s hercami ako Ivan Romančík, Radek Brzobohatý či Alexander Domogarov. „Pre začiatočníka je úžasné odštartovať v koprodukčnom filmovom projekte. Boli tam hviezdy z Poľska, Ruska, Česka aj Slovenska – pre mňa bola možnosť účinkovať s nimi veľká česť,“ zhodnotila Koprdová. Vo filme Legenda o lietajúcom Cypriánovi si ju môžete v kine pozrieť od štvrtka 29. júla. Hlavného hrdinu stvárnil herec Marko Igonda.

debata chyba

+ Hydratácia je kľúčom nielen k zdraviu, ale aj k dobrej nálade a energii.
Nemusí byť vždy všetko len podľa vás,...

+ Snažte sa obmedziť pečivo, budete sa cítiť omnoho lepšie.
Ak sa budete naozaj snažiť, dotiahnete to tam, kam ste...