Aliciu Keys ocenia za podporu ľudských práv. Je to odmena, vraví

Americká speváčka Alicia Keys dostane Ambassador of Conscience Award od medzinárodnej mimovládnej organizácie Amnesty International.

15.04.2017 14:45
Speváčka Alicia Keys na vyhlásení cien BET Awards. Foto: ,
Speváčka Alicia Keys na archívnom zábere.
debata

Ocenenie je určené „jednotlivcom i skupinám, ktorí preukázali výnimočnú odvahu postaviť sa za spravodlivosť, využiť svoj talent k inšpirácii iných a podporujú ľudské práva“. Tridsaťšesťročná interpretka uviedla, že si cenu veľmi váži.

„Toto je jeden z momentov, na ktorý som v živote najviac hrdá. Dáva mi silu aj naďalej upozorňovať na nespravodlivosť a využiť moje postavenie na to, aby som poukazovala na veci, ktoré mi prídu dôležité. Pri narodení sme všetci dostali ako darček naše svedomie. Nezáleží na tom, kto sme. Ten malý hlas k vám prehovára a upozorní vás, keď niečo nie je v poriadku. Od malého dievčaťa na mňa môj vnútorný hlas kričí. Teraz sa pýtam, ‚V poriadku, čo môžem robiť?‘. To je otázka, ktorú si môžeme všetci položiť a potom aj konať,“ vyjadrila sa speváčka, ktorá si ocenenie oficiálne prevezme 27. mája v kanadskom Mon­treale. 

Rodáčka z New Yorku je spoluzakladateľkou organizácie Keep a Child Alive, ktorá pomáha africkým a indickým deťom či rodinám postih­nutým HIV a AIDS. Je aktívna aj v otázkach utečeneckej krízy, reformy trestného práva či násilia súvisiaceho so zbraňami.

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #ocenenie #Alicia Keys #Amnesty International

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...