Osemdesiat a dosť! Michael Caine má o konci kariéry jasno!

Jeden z najuznávanejších britských filmových hercov Michael Caine sa rozhodol "potiahnuť" jeho kariéru ešte tri roky, v osemdesiatke plánuje odísť do dôchodku.

30.09.2010 16:09
Michael Caine - Temný rytier - premiéra Londýn Foto:
Herec Michael Caine.
debata

„Mám plány ešte na najbližšie tri roky, takže je to v poriadku. So všetkým budem hotový v osemdesiatke, takže potom asi odídem do dôchodku,“ uviedol dvojnásobný držiteľ Oscara, ktorý sa chce venovať aj písaniu. V týchto dňoch mu vychádza autobiografia s názvom The Elephant to Hollywood.

Ďalšia kniha by mala byť „trilerom o terorizme“, podľa Cainea to však nebude veľké umelecké dielo. Závažnou témou sa 77-ročný Angličan zaoberá už dlhšie, príbeh o nálete teroristov chcel dokonca napísať ešte pred útokom na newyorské Dvojičky z 11. septembra 2001. „Mal som vymyslený príbeh, v ktorom teroristi zaútočia na mrakodrap v Londýne,“ prezradil umelec. „Potom sa to naozaj stalo. Bol som z toho šokovaný, tak som s písaním prestal,“ uzavrel.

Rodený Londýnčan sa počas jeho kariéry objavil vo viac ako sto filmoch. Okrem iného zažiaril v snímkach ako Alfie (1966) alebo Výchova Rity (1983), a neskôr účinkoval napríklad vo filmoch Tichý Američan (2002), Batman začína (2005), Sleuth (2007) či Počiatok (2010). Prestížnu sošku Oscara mu vyniesli filmy Hana a jej sestry (1986) a Pravidlá muštárne (1999). V roku 2000 mu britská kráľovná Alžbeta II. udelila rytiersky titul.

debata chyba

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...