Šľachetný aj štedrý! Raper venoval tisíce libier na štúdium

Anglický raper Stormzy daroval istej Fione Asiedu deväťtisíc libier (v prepočte takmer 10 600 eur), aby mohla študovať na Harvardovej univerzite v USA.

16.05.2017 15:18
Hudobník Stormzy na vyhlásení cien Brit Awards... Foto: ,
Hudobník Stormzy na vyhlásení cien Brit Awards 2017.
debata

Urobil tak prostredníctvom crowdfundingovej kampane, ktorú 21-ročná rodáčka z Londýna založila, aby mohla na prestížnej univerzite zaplatiť školné a ostatné poplatky vo výške 12-tisíc libier (približne 14 120 eur). Portálu BBC Newsbeat informáciu potvrdili interpretovi zástupcovia.

Dvadsaťtriročný rapper do kampane prispel po tom, ako ho na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vyzval jeden z priateľov Asiedu, ktorá momentálne študuje na univerzite v Oxforde. Študentke údajne najprv prispel pod svojím vlastným menom Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Junior, tento údaj ale neskôr zmenili na anonymného darcu.

Spomínaných 12-tisíc libier je len časť z financií, ktoré Asiedu potrebuje na uhradenie školného a ďalších výdavkov spojených so štúdiom. Celkovo musí údajne uhradiť zhruba 59-tisíc libier (v prepočte 69 440 eur), ako však uviedla, väčšinu výdavkov pokryli štipendiá.

Za štedrý príspevok, vďaka ktorému môže na Harvarde od augusta študovať ľudský rozvoj a psychológiu, sa Stromzymu poďakovala prostredníctvom Twitteru, kde napísala, že je „ohromená jeho láskavosťou“.

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #štúdium #dar #Stormzy

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...