Dvojčatá Clooneyovej či Beyoncé menia materstvo na trhák, ale pozor...

Narodenie dvojičiek amerického herca Georga Clooneyho a jeho manželky priviedlo podľa agentúry Reuters v utorok médiá k šialenstvu.

10.06.2017 00:00
debata
Amal Clooney počas návštevy Paríža už vo... Foto: Profimedia
Amal Clooney Amal Clooney počas návštevy Paríža už vo vysokom štádiu tehotenstva.

Rad fotoreportérov sa zišiel pred londýnskou nemocnicou v snahe zachytiť prvé snímky malej Elly a Alexandera Clooneyovcov. Titulné stránky bulvárnych plátkov potom zaplnili správy s názvami ako „Desať dôvodov prečo bude George Clooney skvelý otec“. Avšak rozruch okolo prvorodených amerického herca je len zahrievacím kolom pred letnou sezónou materských trhákov, píše agentúra.

Najväčším tohtoročným príbehom materstva sa stalo druhé tehotenstvo americkej speváčky Beyoncé, ktorá má tiež v najbližšej dobe porodiť dvojčatá. Hoci sa obe ženy od seba nápadne líšia, práve na ne sa sústreďuje deťmi posadnuté publikum. Tridsaťpäťročná hudobná hviezda Beyoncé sa na rozdiel od právničky Amal Clooneyovej s radosťou podelila so svetom fotografiami tehotenského bruška na sociálnych aj počas svojich vystúpení.

Obhajkyňa ľudských práv Amal Clooney naopak počas svojho tehotenstva vyzvala fanúšikov, aby sa viac sústredili na jej prácu ako na vypuklé brucho. Prestížna právnička sa tak snažila vyhýbať pozornosti prameniacej z popularity jej manžela, ktorý v minulosti niekoľkokrát vyhlásil, že deti nechce.

„Správy o Clooneyho deťoch sú veľmi vzrušujúce, pretože herec je vnímaný ako človek, ktorému trvalo dlho, než sa usadil a ku všetkému s tak skvelou a zaujímavou ženou,“ povedal zástupca šéfredaktora magazínu People J.D. Heyman.

Speváčka Beyoncé Knowles na zábere s... Foto: Instagram
Beyoncé Knowles Speváčka Beyoncé Knowles na zábere s tehotenským bruškom.

Tehotenstvo celebrít sa stalo veľkým biznisom v roku 1991, kedy americká herečka Demi Moore nafotila v siedmom mesiaci tehotenstva akty pre časopis Vanity Fair. Fotografia bola v roku 2016 zaradená magazínom Time do zoznamu „100 Fotografií: Najvplyvnejšie zábery všetkých čias“. Time fotografiu označil za ukážku toho, ako silné a zároveň sexy môže byť materstvo. Fotografia podľa magazínu navyše premenila súkromnú záležitosť vo verejnú udalosť.

Bežná fascinácia životom celebrít a pozornosť, akej sa dostáva dvojčatám Clooneyovej a Beyoncé, však podľa agentúry Reuters ukazuje na kontroverzné postoje k modernému materstvu. Podľa spoluautorky knihy o materstve v americkej popovej kultúre Ann Hallovej materstvo už viac ako 25 rokov zápasí s mnohými očakávaniami a predsudkami o tom, čo by ženy mali alebo nemali robiť.

„Niektoré z nás by chceli zistiť, čo si vlastne s deťmi počneme. Ako spojíme našu kariéru a materstvo? To, že pre to už neexistujú žiadne pravidlá, je síce oslobodzujúce, ale zároveň aj znepokojujúce,“ povedala Hall.

Beyoncé a Amal Clooneyovci tiež poukazujú na rastúci trend starších matiek, ktorý zvyšuje obavy z neplodnosti a rastúceho trhu s jej liečbou, na ktorú sa kvôli odďaľovaniu tehotenstva v USA minie až štyri miliardy dolárov (93,5 miliardy Sk).

U Jennifer Anistonovej sa často rieši, či je... Foto: SITA/AP, Willy Sanjuan
Jennifer Aniston U Jennifer Anistonovej sa často rieši, či je alebo nie je tehotná.

Podľa správy americkej medzivládnej agentúry National Vital Statistics bola v roku 2015 pôrodnosť žien vo veku medzi 30 a 44 v USA najvyššia od začiatku šesťdesiatych ro­kov.

Bezdetným celebritám pritom venujú médiá, ako upozornila americká herečka Jennifer Aniston, rovnakú mieru pozornosti. V otvorenom liste v roku 2016 kritizovala nekonečné špekulácie o tom, či je alebo nie je tehotná a či to vôbec plánuje. „Sme úplní s partnerom i bez neho, s dieťaťom i bez neho … nepotrebujeme byť vydaté alebo matkami, aby sme boli dokonalé. Máme možnosť si samy určovať naše vlastné“ šťastne až do smrti"," napísala.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #Beyonce #materstvo #George Clooney #ošiaľ #dvojičky #Amal Clooney

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...