Country senzácia Taylor Swift prepísala históriu

Taylor Swift získala na odovzdávaní BMI Country Awards titul skladateľka roka. Vo veku 20 rokov sa tak stala najmladšou držiteľkou tejto ceny.

10.11.2010 17:00
Taylor Swift Foto:
Speváčka Taylor Swift.
debata

Popová senzácia dostala spolu so spoluautorkou piesne You Belong To Me Liz Rose aj ocenenie za country skladbu roka. Je prvou v histórii, ktorej sa to podarilo tri roky po sebe. „Je to pre mňa skutočne veľmi emotívny týždeň,“ prihovorila sa v utorok publiku, pričom narážala na pondelkový pohreb jej blízkeho priateľa. „Mal len 21 rokov, spočiatku som hrávala svoje piesne jemu,“ dodala.

Pred Swiftovou bol najmladším skladateľom, ktorému udelili prestížny titul, Bill Anderson. Ten získal ocenenie v roku 1960 ako 23-ročný. Pred ním to bol Johnny Cash – skladateľ roka 1954, keď mal len 24 rokov. U Swift ocenili predovšetkým jej prácu na skladbách Fifteen, White Horse, You Belong To Me a Best Days Of Your Life. Poslednú menovanú pieseň napísala pre speváčku Kellie Pickler.

Organizácia chrániaca majetkové práva autorov a vydavateľov hudobných diel v USA Broadcast Music Incorporated oceňuje každoročne najúspešnejších z radov svojich skladateľov a vydavateľov rôznych hudobných žánrov.

debata chyba

+ Dostatok spánku je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Nemusíte spraviť všetko dokonalo, všetko sa časom...

+ Zabudnite na lieky, práve tie vám niekedy môžu uškodiť.
Strategické investovanie času zvýši vaše finančné...