Laiferová ponúka recept na šťastie, nadchla aj Heribanovú

Slovenská speváčka Marcela Laiferová vydala svoju v poradí tretiu knihu s názvom Kľúč k šťastiu.

16.11.2010 04:21
Marcela Laiferová - bývanie Foto:
Speváčka Marcela Laiferová.
debata

Šesťdesiatpäťročná speváčka sa rozhodla napísať knihu úvah a zamyslení na tému hľadania a nachádzania šťastia v ľudskom živote po tom, čo mala kapitola o šťastí v jej prvej knihe Žiť svoj sen (2003) medzi čitateľmi veľkú odozvu.

„Ľudia sa často trápia nad maličkosťami a zbytočnosťami. Majú nerealizovateľné túžby, ktorých sa nechcú vzdať. Človek má mať vysoké ciele a túžby, ale mal by ich vedieť realizovať. Pokora a prijímanie zlého aj dobrého je cesta každého z nás. Učíme sa to stále každý deň. Robím chyby, ale pokúšam sa z nich poučiť. Prežívam tiež život plný prekážok, ale rozhodla som sa s nimi bojovať s optimizmom,“ uviedla autorka.

„Nenápadné slovíčko – šťastie – má obrovskú silu. A my o ňom snívame, hľadáme ho a často oň bojujeme. No šťastie je také prelietavé, že až keď nás opustí, vieme, ako veľmi nám chýba. Marcela Laiferová vie o šťastí veľa, lebo jej život je aj o ťažkých stratách. Vie o ňom spievať, rozdávať ho a vie o ňom aj krásne písať. Hľadanie šťastia je pre ňu cesta – a cesta je cieľ…,“ napísala na obálku knihy Kľúč k šťastiu Alena Heribanová.

Marcela Laiferová má na svojom konte už tri knižné tituly. V prvej knihe Žiť svoj sen vyrozprávala svoj životný príbeh a radí v ňom ženám, čo robiť, aby boli príťažlivé, šťastné a vyrovnané. Za túto knihu, ktorej sa predalo viac ako 10-tisíc výtlačkov, získala autorka v roku 2005 ocenenie vydavateľstva Ikar Zlatá kniha v kategórii Osobnosti radia. V roku 2006 potom vydala knihu receptov s názvom Z mojej kuchyne, do ktorého zaradila vlastné osvedčené recepty.

debata chyba

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...