Arianu Grande vyhlásili za čestnú občianku Manchestru

Americká speváčka a herečka Ariana Grande sa stala čestnou občiankou anglického Manchestru.

13.07.2017 17:40
Ariana Grande Foto:
Speváčka Ariana Grande navštívila v nemocnici Lily Harrison, jednu z návštevníčok jej koncertu v Manchesteri, kde teroristický útočník zabil 20 osôb a ďalšie desiatky zranil.
debata

Občianstvo jej jednohlasne schválila mestská rada, ako vďaku za organizovanie benefičného koncertu One Love Manchester na pomoc obetiam bombového teroristického útoku z 22. mája, pri ktorom zomrelo 22 ľudí. Richard Leese, vedúci predstaviteľ mestskej rady, pre BBC uviedol, že sa po incidente, ktorý sa stal po jej koncerte, do mesta nemusela vrátiť, no aj tak to urobila.

„Namiesto toho sa ona, interpretka, umelkyňa, rozhodla ďalej nekoncertovať, kým sa nevráti vystupovať do Manchestru. Utešila tak tisícky ľudí, vyzbierala milióny na špeciálny účet We Love Manchester Emergency Fund a stala sa jeho hlavnou mecenáškou,“ uviedol. Mesto zatiaľ neplánuje žiadnu ceremóniu, na ktorej by 24-ročnej Grande občianstvo oficiálne udelilo, informuje BBC.

Leese zároveň ocenil ľudí, ktorí po útoku pomáhali a ukázali „ducha Manchestru, sily a vzdoru“. Rozhodnutie mestskej rady sa však nestretlo s úplným súhlasom. Jedna z návštevníčok koncertu, po ktorom nasledoval výbuch, Anne Marie McNally upozornila v televíznej relácii Victorie Derbyshire na to, že by pre radu mali byť prioritní zamestnanci záchranných služieb a ľudia, ktorí v tú noc pomáhali.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester #čestné občianstvo #Ariana Grande

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...