Očakávaná suma za hodinky Newmana ohromí! Kedysi stáli 300 dolárov

Aukčný dom Phillips bude na jeseň v New Yorku dražiť vzácne hodinky, ktoré patrili americkému hercovi, režisérovi a automobilovému pretekárovi Paulovi Newmanovi.

11.08.2017 15:30
debata

Hodinky Cosmograph Daytona značky Rolex majú ciferníky s bielymi číslicami v štýle Art Deco a sú jednými zo štyritisíc kusov na svete, ktoré spoločnosť v takomto prevedení vyrobila. Rodák zo Shaker Heights v Ohiu ich dostal od svojej manželky, herečky Joanne Woodward koncom 60. rokov minulého storočia, keď začal s pretekaním a je na nich vyrytý nápis „Jazdi opatrne“. On ich v roku 1984 za pomoc s prestavbou domčeka na strome v ich rodinnom sídle vo Westporte v štáte Connecticut daroval bývalému priateľovi jeho dcéry Nell Jamesovi Coxovi, ktorý sa ich rozhodol predať. Aukcia, na ktorej hodinky ponúknu, sa uskutoční 26. októbra.

Joanne Woodward a Paul Newman počas ich svadby... Foto: SITA/AP
Joanne Woodward a Paul Newman Joanne Woodward a Paul Newman počas ich svadby v roku 1958.

Podľa odborníkov z Phillips by sa hodinky, ktoré svojho času stáli 300 dolárov, mohli predať za milión dolárov (v prepočte približne 852-tisíc eur). Podľa magazínu The Hollywood Reporter ďalší experti však očakávajú, že by mohli vyniesť päť až desať miliónov (zhruba 4,26 až 8,52 milióna eur). Išlo by tak o rekordnú sumu, za ktorú kedy vydražili hodinky značky Rolex. Rekord zatiaľ zaznamenali hodinky z roku 1954, ktoré patrili poslednému vietnamskému cisárovi a vlani ich predali za päť miliónov dolárov. Časť z výnosu poputuje na charitatívne účely do Nell Newman Foundation, ktorú spomínaná Newmanova dcéra založila a Cox v nej pôsobí ako pokladník.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Paul Newman

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...