Sandru nemrzí, keď od nej publikum žiada staré hity

Hlavným hosťom sobotného Plesu v opere, ktorým sa na Slovensku už tradične začína plesová sezóna, bola nemecká speváčka Sandra.

10.01.2011 15:07
Sandra Foto:
Speváčka Sandra v rámci svojho vystúpenia predviedla najväčšie hity.
debata

Bratislavu navštívila druhýkrát, ale až teraz mala viac času prezrieť si mesto. Svojimi hitmi najviac bodovala koncom 80. rokov, ale považuje sa za „Sandru z roku 2011“.

Posledný album vám vyšiel pred dvoma rokmi a uplynulý rok ste strávili koncertovaním. Čo budete robiť v tomto roku?
Mám toho pred sebou veľa. V nasledujúcich šiestich mesiacoch sa chystám venovať až trom rozličným projektom. Jeden album je už takmer ukončený. Ide o nanovo nahraté skladby skupiny Arabesque. Bol to nápad môjho manžela. V pláne je aj projekt s Blank & Jones – duom dídžejov z Kolína, ktoré je známe spoluprácou s Pet Shop Boys. Navrhli mixáž mojich skladieb, ktorá sa mi veľmi páči. Na Ibize ich hrávajú v každom klube. A určitú víziu o novom projekte, ktorý ma oslovil, má aj hudobný producent Oliver Pinelli. Sama neviem, do čoho sa skôr pustiť.

Galéria prominentov na 11. Plese v opere

Nie je pre hudobníka sklamaním, keď od neho ľudia chcú stále počuť rovnaké hity? Aj na slovenskom Plese v opere ste spievali Mariu Magdalenu či In the heat of the night a nie nové pesničky.
Zaspievala som známe hity, ale určite už neznejú ako v osemdesiatych rokoch. Dočkali sa novej úpravy, modernejších aranžmánov. Ale určite ma nemrzí, ak mám spievať piesne, ktoré kedysi poznal celý svet.

Aký je rozdiel medzi Sandrou z roku 1985, keď si svet spieval s vami Mariu Magdalenu, a Sandrou roku 2011?
Samozrejme, že som nezotrvala tam, kde som sa nachádzala pred štvrťstoročím. Som Sandra z roku 2011, vyvíjala som sa. Hudobne aj súkromne.

Ako sa vám páči Bratislava?
Fascinuje ma Hrad. Pôsobí na mňa doslova zázračne. Z hotela sa pozerám priamo naň a nedokážem od neho odtrhnúť oči. Veľmi mi pripomína detstvo, detské knihy a hrady, ktoré v nich boli vyobrazené. Sama píšem rozprávky, raz by som ich chcela vydať knižne. Práve Bratislavský hrad je pre mňa synonymom rozprávkového zámku. Určite si kúpim nejakú knihu, v ktorej budú jeho fotografie.

Sandra ako autorka detských rozprávok – bude z toho nová profesia? Kedy ste s písaním začali?
Som krstnou mamou jedného dievčatka – je to dcéra mojej dobrej kamarátky a mimochodom, jej otec pochádza zo Slovenska. Pre kariéru som dlho odkladala vlastné materstvo a materinskú lásku som si vynahrádzala práve u môjho krstňaťa. Často u mňa bývala a ja som ju uspávala rozprávkami, ktoré som sama vymýšľala. Žiadne detské knihy v mojej domácnosti neboli, tak som vymýšľala a neskôr aj zapisovala. Uvidíme, možno raz vydám knihu aj s cédečkom rozprávok.

debata chyba

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...