Televízia vyhodila známeho moderátora. Dôvod? Sexuálne obťažovanie!

Americká spravodajská televízia NBC News kvôli nevhodnému sexuálnemu správaniu prepustila dlhoročného moderátora rannej relácie Today Matta Lauera.

30.11.2017 11:53
Televízny moderátor Matt Lauer na archívnom... Foto: ,
Televízny moderátor Matt Lauer na archívnom zábere.
debata (4)

Lauer je tak ďalším mužom, ktorý bol v Spojených štátoch obvinený zo sexuálneho obťažovania. Aféru rozpútal prípad amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina, ktorého zo znásilnenia obvinilo niekoľko žien.

Stanica v stredu uviedla, že v pondelok dostala podrobnú sťažnosť na Lauerove nevhodné sexuálne správanie na pracovisku a že ju dôkladne preverila. „Nakoniec sme sa rozhodli ukončiť jeho pracovnú zmluvu,“ oznámila televízia. Upozornila, že hoci je to za posledných dvadsať rokov prvá takáto sťažnosť na Lauera, má dôvod predpokladať, že to nebol ojedinelý incident.

V tomto roku okrem iného dopadli obvinenia zo sexuálneho obťažovania na známeho amerického moderátora televízie CBS News Charlieho Rosea, Lauerovho kolegu z NBC News Marka Halperina, niekdajšieho moderátora Fox News Billa O'Reillyho či korešpondenta denníka The New York Times Glenna Thrusha.

V USA v posledných týždňoch zverejnil svoje skúsenosti rad obetí sexuálneho zneužívania. Kauzu rozpútala aféra producenta Harveyho Weinsteina, ktorého zo znásilnenia obvinilo niekoľko žien, aj známych herečiek.

Obvinený bol aj nestor americkej politiky, kongresman John Conyers, ktorý sa v reakcii na to vzdal funkcie vo snemovnom výboru pre otázky justície, kde bol doteraz najvyššie postaveným členom Demokratickej strany.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #výpoveď #NBC #Matt Lauer #obťažovanie #sexuálne obťažovanie

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...