Dustina Hoffmana obvinili zo sexuálneho obťažovania ďalšie ženy

Tie vo štvrtok publikoval magazín Variety, s ktorým sa o svojej nepríjemnej skúsenosti s 80-ročným hercom rozprávala napríklad dramatička Cori Thomas.

17.12.2017 00:00
Dustin Hoffman Foto: ,
Dustin Hoffman hral počas svojej kariéry vo viac ako 40 filmoch.
debata

Incident, ktorý sa stal v 80. rokoch, Thomas neskôr potvrdila aj tlačovej agentúre Associated Press.

Thomas mala v čase incidentu 16 rokov a bola spolužiačkou Hoffmanovej dcéry. Po jednej ich spoločnej večeri ju herec pozval do svojej hotelovej izby, kde mala počkať na svoju matku. Po tom, ako z miestnosti odišla jeho dcéra, sa rodák z Los Angeles išiel osprchovať a následne sa pred Thomas prechádzal opásaný uterákom, ktorý nechal spadnúť. Dramatička uviedla, že sa herec nakoniec obliekol do županu, ale požiadal ju o masáž nôh a opakovane sa jej pýtal, či ho chce znova vidieť nahého. „O tom, čo sa stalo, som roky nemlčala. Priatelia a rodina o tom vedeli, len som s tým nešla do novín. A ľutujem to. Uvedomila som si, že dôvod, prečo sa to stalo aj ďalším, je moje mlčanie a cítim sa preto vinná, ale dokonca ani ja som nespracovala, ako veľmi ma to zahanbilo a zranilo,“ vysvetlila pre AP Thomas.

O obťažovaní zo strany Hoffmana sa pre Variety vyjadrila aj istá Melissa Kester. Tá tvrdí, že ju herec obchytkával, keď boli spolu v nahrávacom štúdiu. Herec vtedy nahrával hudbu pre film Clarke & Rogers (1987). AP sa prostredníctvom e-mailu obrátila v súvislosti s obvineniami na hercovho právnika aj publicistu, ani jeden zatiaľ neodpovedal.

Hoffmana v novembri obvinila zo sexuálneho obťažovania aj publicistka Anna Graham Hunter, ktorá tvrdí, že sa ju Dustin Hoffman pokúšal „obchytkávať“ v polovici osemdesiatych rokov počas nakrúcania televízneho filmu Death of a Salesman (1985). Na snímke vtedy pracovala ako asistentka. Herec vtedy vydal stanovisko, v ktorom sa Hunter ospravedlnil. „Ospravedlňujem sa za čokoľvek, čo som spravil a čo ju mohlo dostať do nepríjemnej situácie. Je mi to ľúto. Neodráža to, aký som,“ napísal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dustin Hoffman #obťažovanie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...