Ďurovčík hľadá novú Bambuľku! Musí to byť megatalent, hovorí

Kto by si nepamätal slávny seriál Bambuľkine dobrodružstvá? Roztomilé dievčatko, ktoré si v roku 1982 zahrala Monika Haasová, dokáže aj po desaťročiach osloviť malých divákov.

16.01.2018 10:00
Ján Ďurovčík Foto: ,
Režisér Ján Ďurovčík.
debata (4)

O vzkriesenie príbehu sa aktuálne postará Ján Ďurovčík, ktorý bude režírovať muzikál o Bambuľke.

Hlavnú predstaviteľku bude Ďurovčík hladať koncom januára na konkurze, na ktorý sa prihlásilo už 600 detí. Dievčatko, ktoré získa rolu, musí splniť niekoľko náročných požiadaviek a stať sa tak nástupkyňou známej televíznej Bambuľky v podaní herečky Moniky Haasovej. Premiéra muzikálu je naplánovaná na 18. mája v bratislavskom Istropolise. Následne poputuje za deťmi po celom Slovensku.

"Aby som si udržal umeleckú túžbu niečo tvoriť, musím striedať žánre. Bambuľka bude detský muzikál, tak trošku osobitý, pretože ten muzikál je veľmi výchovný, poetický a jemný. Je krásne napísaný od pôvodných autorov, že taká výzva sa skrátka neodmieta,“ vysvetľuje režisér Ján Ďurovčík.

Bambuľka, ktorá sa chce prihlásiť na konkurz do muzikálu, musí spĺňať niekoľko požiadaviek. Vek 6 až 9 rokov, ale musí vizuálne vyzerať na 6. Mala by mať obrovský talent a výbornú pamäť, herecká prax vzhľadom na vek nie je podmienkou. Nemala by jej chýbať správna intonácia a spev. Moznosť prihlásiť sa na konkurz je stale otvorená s upozornením, že deti si musia stiahnuť noty a naučiť sa pieseň, ktorá je na stránke muzikalbambulka.sk. „Je to poklona, že je stále toto dielo zaujímavé. Tým pádom je to aj pre mňa poklona. Je to super. Teším sa z toho,“ neskrýva radosť herečka Monika Haasová.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Ďurovčík #Bambuľkine dobrodružstvá

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...